Rånerne tar med seg jula på hjul

Artikkelen er over 6 år gammel

– Har du sett den søte nisselua på hengerfestet? Den skal få sitte der til den detter av. Som alt annet.

DEL

I lyset fra bensinstasjonen blinker det kraftig i rosa, sølv og gull både innvendig og utvendig. Det er rånernes favorittid på året. Nå kan bilen pyntes hemningsløst.

Kimmeline Johansen flyttet fra Lørenskog til Kongsvinger for snart fire år siden. Det tok ikke lang tid før han fant sin indre råner, og i år er første gang han selv kjører rundt i julepyntet bil. Med bukken på taket er det ikke vanskelig å få øye på 23-åringen i trafikken.

– Mamma var ikke særlig fornøyd, he he. Spesielt ikke da jeg hentet passasjeren, ler Johansen.
Passasjeren han sikter til er en diger bamse med nissedrakt. Selvsagt forsvarlig fastspent med sikkerhetsbelte.

Noe mangler

– Det er mye selskap i denne, skal jeg si deg.
Torodd Overåsberget har kjæresten Siri Wilhelmsen (19) og lille Frida (8 måneder) i passasjersetet. Sistnevnte har stor interesse for å smake på pynten. Likevel er det noen som mangler.

– I fjor hadde jeg med en halvannen meter høy nisse. Jeg har rota den bort, men hvis jeg finner den så skal den med. Kjekt å ha i bilen, slår 20-åringen fast.

Fra speilet, som utrolig nok fortsatt sitter fast, henger metervis med rosa glitter ispedd julekuler og et hundretalls wunderbaum. Julegrisen hviler på dashbordet ved siden av den sjuarmede lysestaken.

Overåsberget elsker jula, og har pyntet siden første helga i desember. Han er langt fra ferdig.

Selvsagt juletre


– Det blir vel mer glitter, kjenner jeg meg selv rett. Og juletre, selvsagt. Jeg kommer til å legge det på taket, og sette på juletrelys. Når det ligger, slipper jeg så fæl luftmotstand, gliser han.

Johansen går for samme metode når han skal sette kronen på verket. Juletre er nærmest obligatorisk, og det skyldes først og fremst en viktig tradisjon i rånermiljøet, nemlig lille julaften-treffet. Mens andre forbereder ribbe og stryker skjorta, trekker de bilglade mot Rema 1000 på Skarnes i Sør-Odal for å vise fram stasen. Juletre med belysning er tema for de rundt 150 påmeldte.

Ida Solem (20) ruller inn på bensinstasjonen i sin Volkswagon Polo. Hun har ikke rukket å pynte så mye ennå, men hun har planene klare.

– Det blir glitter inni bilen og flere lys. Jeg vurderer julekuler i speilet, men juletre på taket blir det ikke. Da knekker bilen, sier hun.

Og om noen lurer på hvordan rånerne skal feire julaften?

– Jeg skal i hvert fall ragge etter middagen. Det er tradisjon, smiler Overåsberget.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.