En mann i 70-åra ble ranet i sitt hjem på Finsrud i løpet av natt til onsdag. Han ble påført skader etter massiv vold, og er kjørt til Kongsvinger sykehus. Skadene betegnes som uavklarte.

Han var alene i hjemmet sitt på gårdsbruket da ranet skjedde.

Bundet fast

Mannen var bundet fast da han ble funnet av sønnen klokka 06.30 onsdag.

Ifølge politiet skal det ha vært 2-4 gjerningsmenn som sto bak, og de skal ha snakket gebrokkent. Alle skal ha brukt finlandshette. Det er ukjent om gjerninsmennene hadde våpen.

Gjerningsmennene skal ha stukket fra gårdsbruket i en bil av ukjent merke. Politiet vet ikke i hvilken retning bilen kjørte.

Politiet har foreløpig ikke oversikt over hva som kan være stjålet fra stedet.

Taktisk og teknisk etterforskning er igang, med avhør av fornærmede og pårørende. Mannen var ved bevissthet da han ble funnet, og politiet har snakket med ham.

– Ta kontakt med politiet

Politiet ønsker opplysninger fra publikum om observasjoner og om all trafikk av personer eller kjøretøy i området Finsrud. Tips kan gis på telefonnummer 02800 eller 905 17 710.

– Vi ønsker mest mulig informasjon inn til oss. Alle som har vært i området fra onsdag morgen og cirka to uker tilbake i tid bes ta kontakt med oss, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Det søkes nå med hund i området, og politiet går fra dør til dør.

Et stort område er sperret av, og politiets kriminalteknikere er på stedet for å sikre spor.

– Politiet vil sikre seg alle aktuelle elektroniske spor i området, sier politiadvokat Bjørn Erik Pettersen.

Tollvesenet har en rekke kameraer i grenseområdene. Kameraene leser av skiltnummer.

Naboer Glåmdalen har snakket med stiller seg uforstående til hvorfor gjerningsmennene har tatt seg inn hos den pensjonerte mannen, som har bodd på gårdsbruket i en årrekke.

Mannen som ble ranet har tidligere drevet eget håndverkerfirma, og er godt kjent av mange. På eiendommen er de også ei sag og vedproduksjon.

Klokka 16.30 onsdag hadde politiet ikke kommet på sporet av ranerne.

– Politiet ønsker fortsatt å få tips og opplysninger fra publikum og fortsetter etterforskningen utover ettermiddagen og kvelden med rundspørring i nærområdet og avhør av personer som kan ha opplysninger av interesse, heter det i siste melding onsdag.