Gundersen ble europamester

GULL:  Ben-Philip Gundersen og resten av teamet kunne feire da Åsnes-mannen kjørte inn til gull i europamesterskapet i rallycross.

GULL: Ben-Philip Gundersen og resten av teamet kunne feire da Åsnes-mannen kjørte inn til gull i europamesterskapet i rallycross. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

TYSKLAND: Etter en nervepirrende finale kunne endelig Ben-Philip Gundersen løfte trofeet.

DEL

Åsnes-mannen ledet med sju poeng før helgas mesterskap i klassen Touringcar i rallycross.

– Vi hadde en knapp ledelse før helgas siste, og avgjørende, runder, forteller Ben-Philip Gundersen i en pressemelding.

– Det startet bra med en 6. tid på lørdagens trening. Bilen fungerte bra og vi fulgte opp med en 3. tid i første innledende omgang.

– I andre innledende omgang ble vi liggende litt bak og fikk ikke kjøre vårt eget spor, det endte med en 8. tid. I tredje og siste omgang på lørdag var vi tilbake der vi skulle være og kjørte helgens beste tid i klassen, forteller hovedpersonen fornøyd.

– I fjerde innledende omgang kom vi igjen dårlig ut og ble liggende bak. Dette endte med en 7. tid i siste innledende omgang.

– Og vi lå nå som nummer 4 etter innledende omganger. I semifinalen hadde jeg en bomgiring i starten som gjorde at de andre dro ifra litt. Men vi klarte å berge tredje plassen og var dermed videre til finalen.

Før finalen ledet Gundersen med fire poeng.

– I finalen sto vi i bakerste ledd, men hadde en veldig bra start. Men dessverre sto plutselig en bil tvers over banen foran meg, og de andre kom forbi på utsiden. Men vi kom inn på en 5. plass i finalen og berget 1.-plassen i sammendraget, forteller han fornøyd.

– Jeg vil sende en stor takk til alle som har hjulpet oss gjennom sesongen. Sponsorer, venner, familie og alle andre som har bidratt til dette. Folk jobber dag og natt på verkstedet og får ting på beina igjen gang etter gang.

– Det blir vanskelig å utnevne en enkelt person, eller bedrift, siden alle er like viktige på hver sin måte. Men en ekstra takk til familien, med min far i spissen og ikke minst til en tålmodig kjæreste må være lov, avslutter Gundersen.

Artikkeltags