Femte og siste runde av rallycross-NM ble kjørt på Momarken Bilbane, lørdag.

– Det var utrolig jevnt før siste runde. Jeg visste at hvis jeg kom først i mål var gullmedaljen min. Det var mange dyktige sjåfører i finalen og jeg visste at det kom til å bli beinhard konkurranse. Fem av de seks startende kjempet om medalje, så det ble naturlig nok mange intense, men morsomme dueller, forteller Flisa-gutten.

Etter en særdeles nervepirrende og underholdende finale suste Isaksætre, i sin Citroën Saxo, først over mållinja.

– Det er helt fantastisk. Et veldig følelsesladd øyeblikk. Jeg får klump i halsen bare av å tenkte på det. Det er stort når sesongens store mål går i oppfyllelse. Etter to sure andreplasser i NM er det godt og endelig kunne løfte troféet, forteller den nybakte norgesmesteren og fortsetter:

– Jeg vil legge til at dette ikke hadde vært mulig uten det fantastiske teamet jeg har i ryggen. Seieren er like mye min, som den er deres.

Isaksætre var ikke den eneste lokale som imponerte i NM. Ben Philip Gundersen har også levert varene. Solungen endte på 3. plass i NM-sirkuset.

Ga mersmak

Isaksætre forteller at NM-gullet ga mersmak

– Om tre uker er jeg klar for NM i bakkeløpskjøring. Da er målet igjen å stå på toppen av pallen, forteller 22-åringen som har kjørt rallycross i fire år.

– Hva er planene dine til neste år?

– Målet til neste år er å hevde seg internasjonalt. Det hadde vært moro med en EM-medalje, men da må jeg ut å handle ny bil først, avslutter unggutten.