Per-Erik StømnerPer-Erik Stømner" /> Per-Erik StømnerPer-Erik Stømner" /> Gå til sidens hovedinnhold

Verdensmestere til Svullrya

Artikkelen er over 11 år gammel

Ikke mindre enn tre verdensmestere stiller til start under Svullrya Rally Dahbi neste helg. SI DIN MENING!

– Vi fikk et innfall om å lage noe morro på Finnskogen, sier Stig Rune Kjernsli, som vil være løpsleder under rallyet på Svullrya lørdag 30. januar. Det er KNA Kongsvinger som er teknisk arrangør for rallyet.

Publikumsvennlig

Kjernsli, som også skal i ilden som assisterende løpsleder og sikkerhetsansvarlig under svenskerallyet, forteller at løpet er meget publikumsvennlig.

– Alt vil foregå i området rundt Tanken på Svullrya. Publikum kan parkere i sentrum av Svullrya også er det gangavstand til alle fartsetappene.

– Rallyet er tilrettelagt for testing, slik at det også vil bli én time service to ganger i løpet av dagen. Serviceplassen blir på Tanken, sier Kjernsli.

Han forteller at fartsetappene er tre løyper, som alle går rundt området ved Tanken.

– De tre etappene blir kjørt tre ganger. Løpet er på totalt 13,7 mil med fartsetapper og tre mil med transport.

Verdensmestere

Blant de 14 førerne som så langt er påmeldt til rallyet, finner vi den dobbelte verdensmesteren i WRC, Marcus Grønholm på startlisten. Han får godt selskap av de to juniorverdensmesterne Patrik Sandell og PG Andersson.

Blant de norske førerne som stiller til start er Andreas Mikkelsen, som synes konseptet på Svullrya er spennende.

– Maken til mulighet for å justere inn toppformen før Rally Sweden skal man lete lenger etter, jeg gleder meg, sier Mikkelsen.

– Disse påmeldingene beviser at maksimal kjøretrening og høyt nivå på konkurrenter teller i oppkjøringen til VM-løpet i Sverige, sier Even Wiger.

Han forteller at de har et håp om å mønstre mellom 15 og 20 førere til start, og at de har satt et tak på maksimalt 30 deltakere.