Steve Røkland med fantastisk opphenting i Belgia

KJØRTE SEG OPP: Steve Røkland ligger fortsatt godt an i det britiske mesterskapet.

KJØRTE SEG OPP: Steve Røkland ligger fortsatt godt an i det britiske mesterskapet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kongsvinger-føreren Steve Røkland var denne helgen i Belgia for å kjøre Ypres Rally

DEL

Dette var runde to av det britiske mesterskapet. Sammen med medsjåfør Tom Woodburn startet løpet meget bra. Etter de fire første etappene var de på en flott tredjeplass i klassen, men på den femte av i alt 23 etapper var de nær ved å kjøre på en stein som lå i sporet. Steve måtte korrigere retningen på bilen med den følge at den kjørte ut i grøfta på andre siden av veien.

Det tok noe tid før publikum klarte å få bilen på veien igjen. Da de begynte å kjøre igjen, merket de at de også har punktert. De måtte stoppe og skifte hjul og tapte totalt nesten 7 og et halvt minutt på denne etappen.

– Jeg må si at jeg så litt mørkt på situasjonen etter denne etappen, vi var helt nede på en 16. plass i klassen og vi måtte bare prøve å glemme det som hadde skjedd og nullstille oss, planen ble nå å bare kjøre fort uten å ta noen sjanser og se hva det ble til slutt, sier Steve Røkland.

Krevende Belgia

Ypres Rally i Belgia har rykte på seg til å være ekstremt krevende og dette var første gangen Steve og Tom stilte til start.

De merket hvor viktig erfaring var da andre gjennomkjøring av etappene som regel gikk mye bedre enn første. Utover i løpet fikk andre deltakere også problemer med jevn og fin kjøring, at de plukket hele tiden sekunder på de fleste av konkurrentene, og mot slutten av løpet var de såpass nære, at ved å begynne å pushe litt mer kom også flere etappeseiere samtidig som de begynte å passere dem foran på resultatlisten.

– Jeg ledet mesterskapet etter første runde i England. Hadde det ikke vært for den bedrøvelige avkjøringen på fredag, var tidene gode nok resten av løpet til at jeg hadde blitt nummer to.

Henger med fortsatt

– Slik ble det ikke, og nå ligger jeg på en andreplass i mesterskapet seks poeng bak lederen. Kjøringen ble bedre og bedre utover, og etappene etter første service på lørdag er jeg veldig fornøyd med. Dette er et av de lengste løpene jeg har kjørt med hele 277 km med fartsetapper, sier Steve.

Neste runde i mesterskapet er Ulster Rally i Nord Irland 17–18 August. Etappene går i området rundt Belfast og dette er et område Steve er kjent i. To ganger tidligere har han kjørt Ulster Rally og ERC runden Cirquit Of Ireland, hvor han også har deltatt to ganger tidligere.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags