• Cirka 30 sekunder ut i videoen kan du se den voldsomme krasjen (video: YOUTUBE /KOPPAA VINOON).

Unggutten fra Kongsvinger kom til VM-runden i Finland proppfull av selvtillit etter å ha vunnet Rally Polen. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen åpnet de der de slapp i Polen, og var raskeste R5-bilen – som er nivået under WRC.

I sin Skoda Fabia R5 imponerte han stort i de finske skoger helt til det ble bråstopp rundt 3,5 kilometer ut på SS15.

– Vi kom akkurat litt for fort inn i en sving og hektet i en stein slik at bilen vippet rundt. Jeg tror vi rullet seks, sju ganger og bilen tok salto i lufta. Dette er den verste rullingen jeg har opplevd, men ikke den mest brutale krasjen jeg har hatt, sa Kongsvinger-gutten i en pressemelding fra EVEN Management etter Rally Finland.

Ingen skader

Finland er kjent for å være ett av de raskeste løpene i VM. Derfor går det som regel skikkelig galt når uhellet først er ute.

– Selv om det så veldig dramatisk ut, så ble verken Stig Rune eller jeg skadet. Det sier litt om sikkerheten i rallybilene, understreket Veiby.

Den voldsomme krasjen ødelegger imidlertid ikke noe av selvtilliten:

– Nei, absolutt ikke. Dette er endel av rallysporten og skjer alle en gang iblant, sa Veiby, som kunne glede seg over at Esapekka Lappi, teamkamerat i Even Management, ble totalvinner av Rally Finland. Den unge finnen vant sin første VM-runde i karrieren, og det i sitt fjerde løp i en WRC-bil.

– Det er bare helt rått, og veldig inspirerende for meg. Med seieren viser Lappi at det er mulig å komme rett fra WRC2 og prestere i WRC. Også Teemu Suninen kjørte veldig bra og endte til slutt på fjerdeplass etter å ha kjempet om andreplassen lenge. Suninen kjørte jeg jevnt med så sent som i Sverige i vinter. Da slo han meg med bare noen få sekunder etter at jeg hadde hatt et par snurringer. Det forteller meg at det siste steget til WRC ikke er så stort som jeg kanskje hadde trodd.