Mona TrandumMona Trandum" /> Mona TrandumMona Trandum" /> Gå til sidens hovedinnhold

Solberg til Svullrya

Artikkelen er over 11 år gammel

Petter Solberg har meldt sin ankomst i Svully Rally Dahbi til helgen. Han stiller i sin nye C4 Citroën. SKAL DU UT I SKOGEN?

Solberg er overmåte fornøyd etter at han nylig testet sin nye C4 Citroën 2009 for første gang.

Nå skal han delta i minirally fredag og lørdag som foregår med base i Finnskogens hovedstad. Bilen er den samme som Sebastien Loeb vant med i fjor.

– Det taler for seg selv, ingen er større eller bedre enn Petter. At han nå kommer hit og kjører vårt rally på Svullrya er bare fantastisk, sier Even Wiger.

Fire verdensmestre

Svully Rally Dahbi skal kombinere morsomme opplevelser, kompetanse og oppmerksomhet på en best mulig måte, forteller «bossen».

– Fire verdensmestere til start på vårt konseptrally – i Svullrya – helt utrolig, og jeg må nesten klype meg i armen, sier løpsleder Stig Rune Kjernsli. De fire er Petter Solberg, Marcus Grönholm, Patrik Sandell og Per G. Andersson.

Svully Rally Dahbi hadde heller ikke klart seg uten sponsorer, blir det poengtert.

– Noen er mer ivrige enn andre for at det skal skje noe i distriktet vårt. Det er som alltid, hard jobbing blir etterfulgt av noe forløsende og positivt. Nå er Svullrya midtpunktet for all presse og media som følger kampen til Petter Solberg mot nye VM triumfer. Det ser heldigvis noen verdien av, og de har ringt meg og vil hjelpe til, sier Even Wiger.

Sponsorene til dette prosjektet var forløsende for at Petter kom til start, understreker gruesokningen. Blant annet skal han få bruke garasjene til Anders Wiger underveis i helgen.

– Det er alltid forhandlinger, men da Petter signaliserte muligheten for å komme, måtte vi bare trå til – sier talsmann for sponsorene i Grue, Asbjørn Holmen.

Svully Rally Dahbi arrangeres med tre looper, og de er tilpasset slik at eventuelle problemer eller ønske om og justere bil på service i første loop, ikke hindrer start på neste loop.

Fleksibelt rally

Rallyet består av 14 mil SS (3x3 etapper), mye service og fleksibilitet.

– Her er kjøreopplevelse, kjøretrening og maksimal rallyopplevelse for sjåfører og team prioritert. En ivrig publikummer kan i praksis gå fra serviceplassen til alle etappene, sier Wiger.

Håpet var å få med 20 biler i løpet, og det antallet nærmer seg. Fristen går ut i dag.

KNA Kongsvinger står som arrangør, med blant annet hjelp fra KNA Solør og andre trofaste medhjelpere i rallysammenheng.

– Sikkerhet og sperringer er sjølsagt prioritert, sier Even Wiger.