Skal overbevise Giske

Kulturminister Trond Giske (Ap).

Kulturminister Trond Giske (Ap). Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Statsråd Trond Giske er mannen som kan avgjøre Rally Norways skjebne. DISKUSJON!

DEL

Om Staten vil gi direkte arrangørstøtte til Rally Norway og sikre videre eksistens, vil bli avklart i løpet av den neste måneden.

Det politiske miljøet i Hedmark Arbeiderparti jobber hardt for å få et møte på øverste, politiske nivå.

– Med fylkestingets positive vedtak, jobbes det nå videre overfor Statsministerens kontor. Anette Trettebergstuen, stortingsrepresentant for Ap i Hedmark, har dialog med Karl Eirik Schjøtt-Pedersen for å få til et møte i løpet av mai og seinest før sommerferien, sier Reidar Åsgård i Hedmark Ap.

Formålet med møtet er ene og alene å overbevise statsråd Trond Giske om at Rally Norway er av så stor, nasjonal betydning at Staten må sørge for en grunnfinansiering. Arrangementet har vist at det ikke bærer seg sjøl, med 20 millioner i underskudd i 2007 og mellom 7–8 millioner i år.

Eksakt hvor mange millioner kroner det er ønskelig at staten bidrar med, er ikke sagt. Under fylkestingets behandling, ble det antydet at en VM-runde på norsk jord i 2011 kan arrangeres for rundt 15 millioner kroner. I 2007, første gang VM ble arrangert, var utgiftsbudsjettet på 42 millioner kroner.

– Nå blir det opp til det sentrale, politiske miljøet å bestemme veien videre, sier Åsgård, som har vært en pådriver for Rally Norway i en årrekke.

I den pakken som Rally Norway AS nå har bedt om, og fått gjennomslag for, har selskapet pådratt seg totalt 4,5 millioner kroner i ny, kortsiktig gjeld hos eierne. Man er åpen for at dette kan føre til et behov for gjeldssanering i selskapet på sikt. Et kortsiktig likviditetslån som ikke er tilbakebetalt innen et år, konverteres til et ansvarlig lån.

– Jobbes det for at staten også skal betale deler av regningen etter årets VM-løp?

– I første rekke sees det på løsninger for framtiden, sier Reidar Åsgård.

Artikkeltags