Sprengkulda har lagt seg, snøen faller ned og rallyfolket har inntatt Kongsvinger. I helgen braker det løs med KNA Rally Finnskog.

Etter ett års opphold er det tradisjonsrike løpet tilbake i full sving. Løpsleder Stig Rune Kjernsli gleder seg til å by opp til rallyfest i skauen.

– Folk kan forvente mye morsom kjøring. Biler som høres, og som ligger bredt i svingen, forteller Kjernsli, som mest av alt er storfornøyd med påmeldingen.

– Vi hadde trodd på rundt 80 biler på startstreken, og derfor er det veldig overraskende og positivt at vi har 103 påmeldte, sier han.

Årets Rally Finnskog har ikke NM-status, men teller med i norgescup for nasjonale klasser, og i nordeuropeisk mesterskap. For to år siden preget navn som Mads Østberg, Andreas Mikkelsen og Anders Grøndal toppen av resultatlista. I år er det duket for et lokalt preg.

– Senket ambisjonsnivået

Rundt 250 personer er i arbeid for å sørge for sikkerhet og alt det praktiske rundt helgens arrangement. Løpet går over tre etapper ved Varaldskogen, Homsjøen og Speismark. Det er til sammen 133 kilometer med fartsetapper, som skal kjøres to ganger. Mellom de to rundene i løypa avvikles service på Kongsvinger travbane.

Siden 2005 har Rally Finnskog blitt arrangert to ganger, i 2005 og 2008. Kjernsli forteller at de har valgt en annen profil for arrangementet nå enn tidligere, og mange lokale og gamle helter er ventet på startstreken.

– Vi har senket ambisjonsnivået, og forsøker å skape et rally for alle. Derfor har vi valgt å senke deltakerkostnadene, og gjøre det så billig som mulig for førerne. Det er fint å se at det fortsatt er stor interesse for rally på Finnskogen. På papiret er nok Sveinung Bieltvedt og kartleser Roger Eilertsen fra NAF Øvre Østfold de råeste, sier Kjernsli.

De kjører en Subaru Impreza WRX, og Bieltvedt er NM-leder i gruppe N.

Travel løpsleder

Allerede i dag tidlig starter gjennomkjøring for årets påmeldte, og Kjernsli gleder seg til å ta fatt på sin tredje rallyhelg på fire uker.

– Nå er alt klart for en fin helg. Behagelig temperatur og fine vinterforhold skal gjøre dette til en skikkelig fest, forteller løpslederen, som nylig har vært sentral i både Rally Sweden og Svully Rally Dahbi ved Svullrya i Grue.

I norgescupen er det tre klasser. I klassen for A og B-førere er det Jan Egil Halland fra NMK Nore & Uvdal i BMW M3 som leder etter at to løp er unnagjort. Han ligger kun tre poeng foran KNA Kongsvingers Kim André Hjalmarsen. På en tredjeplass følger Tom Kristian Lien fra NMK Modum & Sigdal. Både Hjalmarsen og Lien kjører Volvo 240.

I norgescup for Volvo Original er det Carl-Borge Røsen fra KNA Solør Motorsport som har ledelsen.

Tidsplan lørdag

08:00 – Start av KNA Rally Finnskog 2010

08:51 – SS1 Varaldskogen 1

09:29 – SS2 Homsjøen 1

10:33 – SS3 Speismark 1

11:40 – Service

13:01 – SS4 Varaldskogen 2

13:39 – SS5 Homsjøen 2

14:43 – SS6 Speismark 2

15:45 – Målgang KNA Rally Finnskog 2010

17:00 – Offentliggjøring av resultatlisten

19:00 – Premieutdeling på Vinger Hotell