Unggutten var suveren i Malaysia og forsvarte ledelsen i sammendraget.

21-åringen fra Kongsvinger har virkelig tatt Asia med storm. Etter å ha mistet seieren på grunn av tekniske problemer i åpningsrunden på New Zealand, måtte han ta til takke med andreplass.

Dette revansjerte han og kartleser Stig Rune Skjærmoen med å vinne i Australia, og i helga fulgte Skoda Motorsport-føreren opp med å gå til topps i Malaysia.

– Nesten sjokkerende

– Dette er virkelig det vanskeligste løpet jeg har kjørt, spesielt lørdagens etapper var en stor utfordring. Da var det mye regn, og veiene ble ekstremt glatte. Nesten sjokkerende glatte. Vi var selv av veien en gang, og måtte senere rygge i et veidele fordi det var så glatt. Etter hvert lærte vi oss å lese underlaget, og da gikk det mye bedre, forteller han i en pressemelding fra EVEN Management.

Han argeste konkurrent, teamkamerat Gaurav Gill, lå to poeng bak nordmannen i sammendraget før helgens løp. Den erfarne indieren, som vant mesterskapet i 2013 og ble nummer to så sent som i fjor, var hissig på å ta tilbake sammenlagtledelsen som han mistet etter forrige runde.

Men allerede på den første fartsetappen gjorde han en feil og tapte over seks minutter etter et ublidt møte med en stubbe.

– Utrolig godt

– Etter det konsentrerte vi oss om å kjøre et feilfritt rally og fullføre løpet på best mulig måte. Det klarte vi, og det føles utrolig godt å vinne i Malaysia, sier han.

Da Veiby signerte fabrikkontrakt med Skoda Motorsport var beskjeden at han skulle være med å sikre fabrikkmesterskapet i det asiatiske rallymesterskapet.

Mange hadde nok forventet at Gaurav Gill var den som skulle være teamets førstefører, men etter tre løp er det nordmannen som har sikret seg sammenlagtledelsen når det gjenstår to runder i henholdsvis Japan og India.

– Jeg må si at jeg har gjort det rimelig bra. Alt har egentlig gått på skinner. Selv om det ser bra ut i sammendraget, så tar jeg ikke noe for gitt. Jeg er nødt til å fullføre de to siste løpene på en god måte, understreker han.