Veiby går for gull

ANDREPLASS: Ole Christian Veiby kan ta innpå førsteplassen på Korsika i helga.

ANDREPLASS: Ole Christian Veiby kan ta innpå førsteplassen på Korsika i helga. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Ole Christian Veiby har ikke gitt opp VM-gullet, og satser på å ta innpå lederen, Simone Tempestini, i helgens runde på Korsika.

DEL

Til helgen kjøres Rally Korsika, som er nest siste runde i junior-VM. 20-åringen fra Kongsvinger ligger på andreplass, og må innse at hans argeste konkurrent, Simone Tempestini, har fått en luke i sammendraget når to løp gjenstår. 37 poeng skiller de to beste førerne i JWRC. Det skriver Even Management i en pressemelding.

– Jeg har ikke gitt opp målet om å bli juniorverdensmester, men det ser ikke spesielt lyst ut nå med tanke på å klare det. Vi får uansett ikke gjort annet enn å gjøre vår jobb, så får vi se hvor langt det rekker når alt skal telles opp til slutt, sier Veiby, som ikke legger skjul på at han og kartleser Stig Rune Skjærmoen kjører for seier i Rally Korsika.

De norske guttene kjører en Citröen DS3 R3 og vet at det kommer til å bli et vanskelig og utfordrende løp på den vakre øya mellom Frankrike og Italia i Middelhavet.

– Sving på sving, på sving, på sving venter oss. Det er ikke uten grunn at løpet kalles for de 1000 svingers løp. Og etappene foregår oppe i høyden, med bratte stup enkelte steder. Så det er et ganske spektakulært løp. Men det som gjør det ekstra krevende, er de lange etappene. Halvparten av de til sammen 10 etappene i Rally Korsika, er på over fem mil. I snitt er hver etappe på rundt 35 kilometer. På mange måter minner det litt om Rally Monte Carlo, men det er likevel mer ekstremt på Korsika, forteller han.

Under svært vanskelige værforhold debuterte Veiby på Korsika i fjor. I år håper han at værgudene viser seg fra en bedre side.

– I fjor var det ekstremvær på øya. De to første dagene høljet det ned og det blåste helt forferdelig. Da tok vi det veldig med ro. Men da det ble bedre vær og tørket opp søndag, var vi raskest. Det håper jeg å gjenta i år, for målet er å vinne, understreker han.

Artikkeltags