NRK har gjort avtaler som gir rally-VM mer sendetid neste helg.

NRK synes ikke de har fått nok igjen for prisen statskanalen har måttet betale for de internasjonalt produserte tv-bildene, derfor så det lenge ut til at det ikke ville bli mange klippene fra VM-runden i Norge.

I tolvte time har NRK og produksjonsselskapet bak WRC-rally likevel blitt enige. NRK utvider nå sendeskjemaet.

– Ja, vi har nå skrevet en avtale og gjort justeringer på vårt opprinnelige sendeskjema. Spesielt søndag blir det størst fokus, hvor NRK2 vil sende en time rett etter Sportrevyen, i tillegg til sendingen som går seinere på kvelden, sier Sjur Molven i NRK Sporten.

Men allerede onsdag før åpningsdagen sender NRK et forhåndsprogram om Rally Norway.

– Vi er ikke helt sikre på hvordan vi løser torsdagen og åpningen på Bjerke, men fredag den 13. blir det innslag fra rally i VM-sendingen på kvelden, som også omfatter alpin-VM og skiskytter-VM, sier Molven.

Sendingen som norske seere er vant til, kommer rundt midnatt.

– Både i sportslørdag og sportssøndag blir det innslag, blant annet fra Vikingeskipet, sier Molven, som lover egenproduserte reportasjer og oppdaterte nyhetsmeldinger besørget av kommentator Atle Gulbrandsen.

– Har dere gitt etter for press, siden NRK nå likevel sender rally?

– Vi har registrert debatten som har gått på ulike forum, men fra vårt ståsted har det vært flere ting. Nå stiller Petter Solberg til start og vi har fått en bedre økonomisk avtale, sier Molven.

Han erkjenner at rally har appell, og viser til sendingene fra NM-rundene som har i snitt rundt 200 000 seere. Men egenproduserte livesendinger, som viser konkurranseaspektet og spenningen gjennom 23 etapper, blir det altså ikke.