Nå varmer sola

Artikkelen er over 11 år gammel

Runde to i distriktet blir langt varmere for rallypublikum enn den første runden.

DEL

Mens det var bitende kaldt på morgenkvisten, spesielt for alle funksjonærene som hadde vakter, er det nå i ”runde to” varmere i været og større folketilstrømning til de lokale etappene.

Stemningen på Opaker Arena er meget god (se bildeserie). På Kirkenær har det på formiddagen vært betydelig færre enn arrangøren håpet på, og pauseinnslagene med Herbjørn Haug og Rune Rudberg har ikke samlet de store mengdene.

- Ja, nå er vi veldig spente på etappen som går kvart på fire, og håper virkelig det blir flere folk her da, sier Asbjørn Holmen på Kirkenær.

Vaktene på parkeringen har foreløpig veldig god kontroll.

På Finnskogen, hvor etappen går fra Skasen mot Lundersæter, har det vært fullt på flere av parkeringene og løpsleder Stig Rune Kjernsli oppfordret på rallyradion publikum til å bruke vettet når de skal parkere.

På Kongsvinger er det nå pauseinnslag, hvor fire lokale rallyførere er i aksjon med blant andre ordfører Arve Bones og sjefredaktør Rolf Nordberg.

- Folk koser seg i sola, vi synes det er bra med liv og speakerne er råbra, sier Jan Gulbrandsen.

Han mener det er viktig å ikke ”spenne buen for høyt” med tanke på publikumstilstrømningen.

- Rally i Norge må innarbeides over mange år. Det vil ta tid å bygge merkevaren, så at vi kan håpe på 20 000 mennesker på hver etappe, er urealistisk, mener Gulbrandsen.

Han vet ikke ennå hvor mange som har brukt dagen på Kongsvinger.

Artikkeltags