For rallykometen Trond Svenkerud er nemlig født og oppvokst i nærheten av Opaker Gård. Nå vender han tilbake til sine røtter, og skal være med på å lage et gedigent show med oppvisningskjøring på traseen før mål på selve gården.

– Jeg gleder meg skikkelig. Det blir helt vilt med publikum, så dette blir en fin måte å vise seg fram på, sier den 22 år gamle rallyføreren.

I sin Subaru Cup-bil skal han sladde og showe, og by på seg selv. Dette er første året Svenkerud kjører firehjulstrekk, ettersom han kjørte en framhjulsdreven Renault Clio i fjor. Glåmdalen fikk sitte på en tur med Svenkerud, og han beviste at han kan ratte en bil som trekker på alle fire hjulene.

Tar med seg speakeren

Sammen med speaker på Opaker Gård, Anders Hagen, skal de lage et show som vil gi publikum mer innsikt i hvordan ting fungerer inni en rallybil. Hagen skal lese noter, mens han kommuniserer med Svenkerud slik det gjøres på ordentlig.

Alt dette gjøres via høyttaleranlegget og en trådløs mygg.

– Traseen er morsom, og publikum vil like dette. Man kan se bilen lenge, og det er ikke noe mikke mus-bane, sier Svenkerud.

Han synes Opaker Gård har løst det populære «mikke mus problemet» bra.

– Her går det fort, samtidig som man ser bilene lenge. Andre steder har man laget skikkelige knotete løyper, slik at man ser bilene lenge, men at det går så sakte. Det gjør det enda morsommere å kjøre her til fredagen, smiler gladgutten.

Satser på familiene

Han er selv innstilt på å gi noe tilbake til de som vil bli igjen i pauseunderholdningen. Det skal gå i firehjulssladd og høye hastigheter.

Opaker Gård er selv fornøyde med å få bruke Trond Svenkerud som underholdningsperson.

– Vi kjenner til Trond veldig godt fra før. Jeg hadde god kontakt med han da jeg studerte, og han er herfra i tillegg. Vi er veldig glad for at han ønsker å stille opp her hos oss, sier teknisk sjef Arne Wilhelm Omsted, som også er eier av Opaker Gård.

Sammen med kona Kjersti Rinde Omsted, som er arrangementssjef, ser de fram til masse folk, fart og spenning.

– Denne ideen med at speakeren skal lese notene av løypa direkte på høyttalerene, tror jeg vil slå an. I alle fall for dem som tar med seg familiene hit. For vi ønsker også legge forholdene til rette for at familiene skal kose seg her. Ikke bare Vipene, sier Kjersti Rinde Omsted.