Gå til sidens hovedinnhold

Ikke med i VM-planene

Artikkelen er over 11 år gammel

Rally Norway foreslås som reserveløp i neste års rally-VM. SI DIN MENING!

Nettstedet autosport.com mener å sitte på instillingen til de 14 VM-rundene i rally neste år og her skal Rally Norway være oppført som reserveløp.

– Vi har bare lest det samme som deg. Og vi vet at de som sitter på de kommersielle rettighetene rundt WRC har lagt fram et forslag til kalender for FIA, sier Rally Norway-styreleder Erik Veiby til VG Nett.

Den endelige avgjørelsen om hvilke arrangører som skal få de 14 VM-rundene, blir avgjort på et møte i Bahrain i mars.

– Best for alle

Simon Long, sjef i selskapet North One Sport som har de kommersielle rettighetene til VM-rundene, ønsker ikke å kommentere innstillingen overfor autosport.com, men han uttaler at de har lagt ned et enormt arbeid i dette og at de tror kalenderen er i beste interesse for alle involverte.

Ifølge autosport.com, ser Innstillingen til neste års VM-runder i rally slik ut:

Rally Monte Carlo, Rally Sverige, Rally Mexico, Rally Portugal, Abu Dhabi Rally, Rally Argentina, Rally Italy (Sardinia), Rally Tyrkia, Rally Finland, Rally Tyskland, Rally Australia, Rally Frankrike, Rally Katalonia og Rally Storbritannia.

Reserveløp: Rally Norway og Rally Polen

– Utrolig kjedelig

– Det er utrolig kjedelig dersom dette stemmer, men det er konkurransen med Sverige som gjør det vanskelig. Veiene i Norge er helt rå. Alt annet enn det økonomiske har vært perfekt. Men hva får man gjort? Vi har fyra på og jobbet hardt, sier Petter Solberg til VG Nett.

– Rally Norway har vært veldig viktig for norske talenter. Det har vært en fin arena der de får vist seg frem, fått pressedekking og nødvendig oppbakking, sier den tidligere verdensmesteren til VG Nett.