Terminlisten for rallysesongen 2010 er klar. Rally Finnskog er tilbake etter ett års pause, men må nøye seg med norgescupstatus.

Leder for KNA Kongsvinger, Leif Broen, er skuffet over ikke å ha fått NM-status i et løp han beskriver som «Norges fineste vinterløp».

– Jeg er redd de grommeste gutta ikke kommer. Likevel har vi et godt rykte i rallymiljøet i Norge, der folk har et bra inntrykk av Rally Finnskog, sier Leif Broen.

Ingen vedlagt søknad

20. februar 2010 skal det tradisjonsrike rallyet dras i gang, etter ett års pause.

Teknisk sjef i Norges Bilsportforbund, Jan Egil Jensen, forteller at det kun lå tre søknader for NM-løp på snø, og at KNA Kongsvinger ikke hadde sendt inn sin søknad innen fristen.

– Da terminlisten for 2010 skulle behandles, lå det kun tre søknader om NM-løp klare. Samtlige var fra Buskerud. KNA Kongsvinger hadde ingen søknad til behandling da 2010-kalenderen ble satt, bekrefter Jan Egil Jensen i Norges Bilsportforbund.

Heller ikke Rally Elverum fikk sin søknad innvilget, og må dermed nøye seg med tradisjonsrike Romjulsrally uten NM-status. Jensen forteller videre at Rally Finnskog er kandidat til å være den norske representanten for NEZ-mesterskapet i rally (North European Zone).

– Vi trenger kun en godkjennelse av KNA Kongsvinger, men vi regner med at det går greit, sier Jensen.

En hard kjerne

Anders Lundhaug, som har deltatt i Rally Finnskog hele 18 ganger på rad, synes det er trist med et løp uten NM-status.

– Tragisk. Med de fine veiene vi har her i distriktet, er det ingen tvil om at vi har Norges beste løp. Og Norges beste løp er ikke tildelt NM-status. Ikke bra, sier Volvo-føreren, som lover at han stiller til start uansett om han har en rallybil eller ikke.

– Blir ikke bilen min klar, skal jeg låne en, fastslår brandvalkaren. Rally Finnskog ble for første gang arrangert i 1982 – på hemmelig vis. Stort sett de samme funksjonærene er med i arrangørstaben.

– Vi er noen nye, men i bunn og grunn er vi den samme harde kjernen som arrangerte Rally Finnskog midt på 80-tallet, fortsetter Broen. Ikke siden midt på 80-tallet er Rally Finnskog blitt arrangert uten NM-status.

Skryt til Finnskogen

Kartleser og motorjournalist Henning Isdal har bare superlativer å komme med når det gjelder Rally Finnskog.

– Alle som har kjørt Rally Finnskog vet hva slags rally dette dreier seg om. Et løp med all slags veikarakterer, snøgaranti og entusiastiske tilskuere. Hadde det ikke vært for infrastrukturen, kunne hele Rally Norway blitt arrangert på Finnskogens veier, sier Isdal og legger til:

– Noen færre deltakere enn tidligere blir det kanskje, men det blir gjennomsnittlig flere enn i et ordinært norgescupløp.

For i norgescupen kjøres nemlig nasjonal klasse samt Volvo original-klassen. De største gutta med turbobiler kjører dermed utenfor nasjonal konkurranse, noe som i utgangspunktet svekker interessen for deltakelse.

Buskerud-dominans

Vinterløpene med NM-status går altså i Buskerud; Rally Sigdal, Mountain Rally og Numedals-rally.

– Jeg synes det er pussig at samtlige vinterløp går i Buskerud. Det er en rar beslutning fra bilsportforbundets side. Hvorfor ikke spre dette mer geografisk, undrer Isdal.

Han tror ikke det har noe med snøgaranti å gjøre, at bilsportforbundet har valgt å legge samtlige tre NM-runder på snø til Buskerud.