Fortsatt kritisk til rally-VM

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Åsnes kommunestyre ikke nådig i kritikken av Rally-VM Invest. DISKUSJON!

DEL

Kommunen var nær ved å trekke seg ut av Rally VM Invest mandag, men VM-selskapet kom likevel ut av det med kritikk og muligheter for at Åsnes kommune fortsatt kan støtte underskuddsselskapet.

Åsnes kommune var nær ved å trekke seg ut av Rally VM Invest mandag, men VM-selskapet kom likevel ut av det med kritikk og muligheter for at Åsnes kommune fortsatt kan støtte underskuddsselskapet.

Saken kom opp fordi kommunen ble bedt om å bidra med vel 35.000 kroner for å dekke siste års underskudd på 4,5 millioner kroner.

Krassest i språkbruken var Tore Karlstad fra Radikale Sosialister. Han mente en vanskelig kunne støtte et selskap som har vist seg udugelig, som han sa. Dette begrunnet han med at etter første VM-runde ble det lovet at alt skulle bli så mye bedre. Dessuten var forutsetningene for å gi støtte at alle andre bidrar, en forutsetning som allerede er brutt.

En har heller ikke fått oversikt over hvor mye frivillige lag og organisasjoner taper, noe som var den direkte anledningen til at Åsnes tidligere utsatt saken, viste Karlstad til.

Pensjonistpartiets Hans-D. Bakke var enig i at forutsetningene for å gi støtte var brutt. Og Bakke sa hvis noen virkelig skulle si nei så burde det være Åsnes kommune, som ikke fikk en eneste rallyrunde - og som etter Bakkes mening ble virkelig smålig behandlet av nabokommunene.

Til det siste antydet Karin S. Olsen fra Ap at Åsnes kanskje heller ikke hadde vært flink nok til å by seg fram. Og selv om også ordføreren var inne på at det kanskje var dumt å betale penger til det som kan bli en konkursbo, ble enden på visa at Åsnes etter innspill av blant andre Bakke og ordføreren - mot Karlstads stemme - vil bidra hvis andre også gjør det.

Artikkeltags