Argentinerne er elleville rallyfans. Arrangørene venter om lag 1,5 millioner mennesker langs etappene de tre dagene. Aller villest blir det på publikumsetappene. Det skal kjøres på to forskjellige fotballstadioner. Dit ventes det 50.000 personer hver dag.

– Å vise oss fram på River Plate Stadium er viktig for sporten vår. Veldig mange av tilskuerne har aldri sett rally live tidligere. Det skal bli enormt å starte under et slikt oppstyr, sier Petter Solberg til Smaalenenes Avis.

Lang transport

Det er første gang siden 1991 at starten av Rally Argentina foregår i hovedstaden Buenos Aires. Etter startseremoni og den første korte etappen inne på den berømte fotballstadion er det ikke mindre enn 700 kilometer transport til Villa Carlos Paz, der det er restart fredag morgen.

– Utøverne bruker nok fly, mens bilene blir kjørt på trailer, forteller pressesjef i Norges Bilsportsforbund, Hallgeir Raknerud.

Førerne skal kjøre to superspesial-etapper inne på Cordoba Stadion senere i løpet. Her blir det like stort publikumsoppmøte. Det var også her storebror Henning Solberg fikk stopp i fjorårets VM-runde. Bare 1.000 meter fra mål måtte han og kartleser Cato Menkerud bryte på grunn av tekniske problemer. Det skal ikke gjenta seg i år.

– Vi kjører for en plassering blant de fem beste. Bilen er konkurransedyktig og Cato og jeg er toppmotiverte. Vi slet med følelsen i Portugal, men tror vi kan finne et oppsett som passer min kjørestil. Da kan det gå rette veien, forteller Henning Solberg.

Høy fart

Rally Argentina innbyr til høy fart. Det tror Subarus sportsdirektør Paul Howarth skal passe Petter Solberg bra.

– Dette er et rally førerne liker godt, og spesielt Petter, da farten er høy. Vi har tro på pallplass, forteller han.

Da Sebastien Loeb vant løpet i fjor, hadde han en gjennomsnittshastighet på 85,42 kilometer i timen.

Også Petter selv er optimistisk.

– Jeg er sikker på at dette blir et artig rally. Både teamet og jeg er topp motivert, sier østfoldingen.

Det er påmeldt 77 førere til VM-runden. Løpet er på 1.383,14 kilometer, hvorav fartsetappene er på 346,55 kilometer. Det er totalt 22 fartsetapper. Høyeste punkt i løypa er 2.195 meter over havet. (ANB)