Det kom ingen avgjørelse om hvilke land som skal arrangere Rally-VM til neste år. FIA nedsatte et ekspertutvalg til å se på kalenderen på nytt.

Mektige FIA har med andre ord gitt seg selv én ekstra måned til å finne fram til de 15 arrangørlandene for 2011.

– At det ble en utsettelse, kom vel ikke som noen direkte overraskelse. Det har vært mange versjoner og spekulasjoner den siste tiden, sier Even Wiger i Rally Norway.

World Council besluttet å gi den nye FIA-presidenten Jean Todt, lederen av World Rally Commision, Morrie Chandler samt den kommersielle rettighetsinnehaveren North One mandat til å komme fram til en kalender som man kan vedta senest 16. april.

Hva som var årsaken til utsettelsen vites ikke, men det er flere kontroversielle problemstillinger rundt neste års terminliste. Blant annet Abu Dhabi.

Rallyekspert John Haugland tror FIA går for tradisjonene og velger Rally Sverige framfor Rally Norway.

– Ettersom Jean Todt er ny president i FIA så tror jeg det går mot en svensk vinterrunde i framtida. Todt er opptatt av tradisjoner, og da kommer Norge dårlig ut, sier rallyeksperten til rallynm.no.

Haugland tror Rally Sverige reddet seg selv med årets arrangement.

– De arrangerte et veldig bra vinterrally i år, og det var nok gull verdt. I tillegg så har de orden på økonomien, noe som er en bakdel for Rally Norway, sier han.

John Haugland mener det er veldig synd hvis Norge ikke får arrangere et nytt vinterløp i VM.

Det som imidlertid ble endelig vedtatt på FIA møtet, er at det fra neste år blir 1.6 liter turbomotorer i den gjeveste klassen, basert på dagens Super 2000-regelverk.