Gå til sidens hovedinnhold

Et lite håp for Rally Norway

Artikkelen er over 11 år gammel

Det kan bli aktuelt å arrangere Rally Norway annenhvert år likevel. HVA MENER DU?

Rally Norway-sjef Even Wiger er klar til å arrangere hvert år - eller annenhvert år. Kort sagt gjøre det som passer det internasjonale bilsportforbundet best.

– Vi i Rally Norway har alltid vært for forutsigbarhet. Om det blir hvert år eller annethvert år er helt ok. Hvis FIA hadde besluttet at Norge og Sverige kunne arrangert annethvert år hadde alle blitt fornøyde dersom det kunne blitt besluttet for fire til seks år med en gang. Det hadde vært en logisk og fornuftig løsning med tanke på alle parter som skal mene noe, sier Rally Norway-general Even Wiger til rallynm.no.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har ikke lagt bort tanken på at to arrangører kan rullere annethvert år i rally-VM. FIA forkastet i første omgang den foreløpige terminlisten for rally-VM i 2011.

Nå skal man likevel vurdere rullering blant arrangørene - ifølge autosport.com kan det bli aktuelt med ni faste arrangører og åtte andre som er inne i en rotasjon.

– Jeg mener rotasjon er løsningen for rally-VM. Forslaget til Nort-One Sport var kun med faste arrangører. Jeg har hatt denne debatten med Nort-One, og de har sine fortetningsmessige årsaker til hvorfor de ikke ønsker rotasjon, og det kan jeg forstå, sier WRC-president Morrie Chandler.

Det er Chandler, FIA-president Jean Todt og Nord-One Sport som nå skal legge frem et nytt forslag for World Motor Sport Council, og Chandler kommer til å kjempe for en kalender med noen rotasjoner.

Men svenskene er ikke så veldig opptatt av å bytte på med Rally Norway annethvert år

Daglig leder Bertil Klarin i Rally Sverige mener den norske og svenske arrangøren er ulike organisert, og tror det blir vanskelig for Rally Sverige å bare arrangere rally-VM annethvert år.

Etter at det første forslaget fra North-One ble forkastet av World Motor Sport Council vil det blir holdt et nytt møte 16. april der det forventes at terminlisten for 2011 offentliggjøres.