Vil hindre fyllefesten på festningen

FEST: Dette synet vil norsk og svensk politi hindre i år.

FEST: Dette synet vil norsk og svensk politi hindre i år. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Norsk og svensk politi har sett seg lei på den årlige fyllefesten på festningen med svenske raggere på påskeaften.

DEL

I år kommer politiet til å sette inn ekstra ressurser for å gjøre det vanskeligere for dem å innta festningen. I fjor var så mange som 500 festdeltakere på festningen.

Det oppsto i fjor trafikkproblemer langs riksveien fra Sverige, og det ble rapportert om fyll, ordensforstyrrelser og urinering.

I år kommer veien opp til festningen til å være stengt. For dem som forstyrrer alminnelig orden, urinerer eller drikker alkohol på offentlig plass venter bøter på opp til 10 000 kroner.

Det har alltid vært politi til stede på festningen påskeaften. Målet for raggerne har vært å innta festningen. En gang klarte de å ta seg helt inn på toppen og stjele festningsflagget.

På begge sider av grensen kommer det i år til å være mer politi langs veien enn vanlig, og det vil bli gjennomført mange flere kontroller.

– Alle oppfører seg ikke ille, men problemet har eskalert år for år. Nå får det ikke bli verre, vi må avvikle ordningen, sier Christer Lööf, sjef for lokalpolitiområdet Arvika til Arvika Nyheter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken