Radiosjarmøren Gjermund Kaknes jubilerer: «Hei og hå» i 20 år

Gjermund Kaknes har vært en kjent og kjær radiostemme i nesten 30 år.

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: Med slagordet «Hei og hå!» har den lokale radiomannen Gjermund Kaknes vært en kjent og kjær stemme på radiofrekvens 100,8 i nesten 30 år, og i morgen kan han feire 20 år som Radio Sentrum-redaktør.

DEL

Han var ufør, men livlig og musikkglad, tilbrakte dagene som barnevakt for to småtasser, og hadde alt lagt bak seg flere år som fast innringer, da han i 1989 ble oppringt av Radio Sentrums daværende redaktør, og ble tilbudt ny jobb som lokal radiomann.

På torsdag feirer Gjermund Kaknes 20 år som redaktør.

Det er det lengste i Kongsvingers radiohistorie.

– Man må væra seg sjøl!

Siden den gang har mye forandret seg i radiobransjen. Stemmen til Kaknes er blitt kjent og kjær, og har fått tilhold i mange lokale stuer. Selv tror han det viktigste er at han har vært seg selv, fullt og helt.

– Man må væra seg sjøl! Slik som jeg er nå er jeg på lufta. Slik som jeg prater på Roverud prater jeg på lufta. Det er det som er varemerket.

Og selv om mye har endret seg i teknologiens alder, mener Kaknes at noe burde forbli det samme. På Radio Sentrum bruker han fortsatt LP-plater, og grunnen er enkel:

– Det skal knitre litt, slik som i stua hjemme før i tida.

Nærhet i nærradioen

Siden åpningen av nye lokaler i desember 1999, har det sjarmerende studioet hatt besøk av mange folkekjære artister. Det første intervjuet Kaknes gjorde var med Terje Tysland, over telefon, men også Jenny Jensen, Vassendgutane, og Trine Rein har stått på gjestelisten.

For et par år siden ble Radio Sentrum satt på norgeskartet, da de var med i tv-programmet om campingplassen Montebello, i beste sendetid.

Da fikk Kaknes vise fram nærradiostasjonen, som han omtaler som en «venneradio». I venneradioen Radio Sentrum tar alle vare på hverandre, og Kaknes tipper at han har hatt omtrent 70–80 forskjellige medarbeidere i sine snart 30 år i Radio Sentrum.

Til 50-årsdagen sin ble Kaknes overrasket i studioet. Hele gjengen skulle inn i det lille studioet, og Kaknes skulle kles opp og sendes til Tromsø for å tilbring jula med sin datter i Tromsø.

Det er ifølge Kaknes nærheten til publikum som gjør Radio Sentrum unik. Selv har han brukt barnebarn og barn for å spille vignetter, slik at nærradioen har et eget kjennemerke.

20 år som redaktør: Gjermund Kaknes feirer 20 år som redaktør for radiostasjonen Radio Sentrum, populært blir kalt «den beste dansebandsradio». Laila Lindberg i radiostasjonen forteller at Kaknes for mange  er blitt stemmen til radioen.

20 år som redaktør: Gjermund Kaknes feirer 20 år som redaktør for radiostasjonen Radio Sentrum, populært blir kalt «den beste dansebandsradio». Laila Lindberg i radiostasjonen forteller at Kaknes for mange er blitt stemmen til radioen. Foto:

Artikkeltags