Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha din hjelp til å skape trivsel

Artikkelen er over 5 år gammel

KONGSVINGER: Nå kan du være med og bestemme hvordan den nye rådhusplassen skal bli seende ut.

På en egen facebook-side kan du de kommende ukene gå inn og stemme på hvilke elementer den nye rådhusplassen skal inneholde når den står ferdig neste år.

– Vi har laget en «avstemningsside» på Facebook, som du finner adressen til på kommunens hjemmeside. Der har vi lagt inn flere alternativ til aktiviteter og tiltak, og der kan alle gjennom å stemme fortelle hva de synes vi skal prioritere, forteller Lena Andersson.

Avstemningssiden blir tilgjengelig ut april. i tillegg skal det gjennomføres mer detaljerte intervjuer med utvalgte lokale brukergrupper.

– Vi kan ikke love å innfri alle ønsker, dette handler også om økonomi. Men jeg kan garantere at vi så langt som mulig vil ta hensyn til ønskene. Det er viktig å involvere innbyggerne direkte i slike saker, sier Andersson.

Her kan du stemme på dine ønsker!

– Vil øke trivselen

Ungdomsrådets Stian Sønsterud mente flere moderne møteplasser vil øke trivselen i byen, og kastet i tillegg fram ideen om en lokal «Speakers corner» samt en byklokke med klokkespill.

– Vi har både lat og aktiv ungdom, og vi synes det er flott hvis dere bidrar til å friste de late til å bli mer aktive! lød oppfordringen fra Sønsterud til politikerne.

Enstemmig

Som ventet ble planene om å forskjønne Kongsvinger sentrum omfavnet av alle partier da politikerne sa ja til å bruke 14 millioner det kommende halvannet året på «oppussingen».

– En nøktern, men innholdsrik plan. Dette blir innbydende og flott, mente Kjell Arne Hanssen (Frp) og fikk støtte av Stig Holm (Ap), som også bød på flere superlativer.

– Her er det bare å si hurra-hurra! Her har man fått mye ut av en beskjeden sum. Jeg gleder meg til å se om det blir noe av gangbru over Glomma – det har vært en kampsak for oss i mange år, sa Lasse Andreassen (V).

Alejandro Perez (SV) ville heller bruke penger på en mobil scene som kan brukes flere steder i stedet for planene om en permanent scene på rådhusplassen, men ble stående alene i avstemningen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.