Magnus Jackson Krogh har vært i Solør tidligere og spilt «Samtalen». I en hel time forteller Krogh om livet med ADHD, mobbing og psykiske problemer.

Han ufarliggjør temaet «psykisk helse» for både voksne og barn. Boken «ADHD: min verste fiende og beste venn» er grunnlaget for bokbadet, og nå kommer han til rådhuskinoen på Flisa 5. november.

– Alle har en psykisk helse. Vi er bare ikke så flinke til å ta vare på det. Både barn og voksne har en psykisk helse, men det vi ikke ser, har vi ikke vondt av, sier Krogh, som vil ha mer fokus på psykisk trening.

– Det er mye fokus på trening. Men ikke på psykisk trening. Psykisk trening er viktig for et godt liv, mener Krogh, som har skapt mye debatt på sosiale medier.

Blant annet med videoen «Jeg har ADHD», og tusenvis av delinger fra nettsiden gjør at Magnus føler at han treffer noen der ute.

– Det er klart jeg gjør. Jeg prater jo om de menneskelige tingene som veldig få andre tør å prate om. Depresjoner er jo helt vanlig, også hos barn. At barn blir klar over det, og kanskje kan hente seg inn på riktig spor, er veldig viktig.

Noen må si noe. Nå, sier Krogh, som har som motto at åpenhet er roten til alt godt. Krogh er også snart klar med ei ny bok, «Ustoppelig energi».