Når det er en søster eller bror som er syk og dør

- Vi har sterke fagpersoner som innledere til seminaret om søsken som pårørende, sier Liv Brekka, leder for Frisklivssentralen i Solør.

- Vi har sterke fagpersoner som innledere til seminaret om søsken som pårørende, sier Liv Brekka, leder for Frisklivssentralen i Solør. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

ÅSNES: Hvordan ivaretas barna når søsken blir syke eller dør? Det setter frisklivssentralen i Solør fokus på og inviterer til fagdag for fagpersoner og pårørende.

DEL

Frisklivssentralen i Solør vil sette mer fokus på pårørende når sykdom eller kriser i familien oppstår, og inviterer til en stor fagdag 6. desember.

– I fjor arrangerte vi fagdag med tema «barn som pårørende» hvor over 200 møtte opp for å høre på Anne Kristine Bergem. I år er temaet «søsken som pårørende», forteller Liv Brekka, som er leder for Frisklivssentralen i Solør.

Fagseminaret er et samarbeid mellom Åsnes og Våler kommune, og Brekka vil nå så mange som mulig av dem som arbeider med barn, studenter og pårørende i familier som dette kan angå. Fagseminaret er åpent for alle som er interessert i temaet.

 Torun Vatne er en av innlederne. Hun er spesialist i barne- og ungdomspsykologi og har en doktorgrad i temaet om å samtale med kronisk og alvorlig syke barn. Vatne jobber på Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser hvor hun blant annet er prosjektleder for forsknings- og utviklingsprosjektet «søskenprosjektet».

Siri Brodahl er vernepleier og jobber ved avdeling for habilitering ved Sykehuset Innlandet.

Hun har skrevet boken «Gi meg et smil», og har kalt sitt foredrag «Å være søster som pårørende». I dette foredraget er hun innom mange essensielle temaer med et bredt spekter av komplekse følelser.

Fagdagen er gratis, men Frisklivssentralen ønsker likevel en påmelding. Brekka håper at Rådhuskinoen kulturhus blir fylt opp den 6. desember.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken