Fra Litauen til Promenaden for å lære: – Stas at vi kan være til hjelp!

FRA LITAUEN: Denne delegasjonen er på Promenaden for å lære om attføringsarbeid og tilrettelagte arbeidsplasser. Geir Moen (med briller) orienterte, Darius Tankeliun (nr. to fra venstre).

FRA LITAUEN: Denne delegasjonen er på Promenaden for å lære om attføringsarbeid og tilrettelagte arbeidsplasser. Geir Moen (med briller) orienterte, Darius Tankeliun (nr. to fra venstre). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: De var imponerte over det de så, hørte og lærte, delegasjonen fra Litauen som ville se hvordan Promenaden i Kongsvinger fungerer.

DEL

Promenaden og måten bedriften tilrettelegger for attføring og arbeid for folk med ekstra utfordringer, falt i smak hos litauerne som var på besøk for å lære.

– Vi synes det er litt stas at de bruker oss som «base» for å utvikle sin egen virksomhet for de samme gruppene, sier leder Dag Sveinar Nordby.

Gjengen fra Litauen skal være her hele uka, og omvisningen på mandag var en god start:

– Dette ser virkelig ut til å fungere godt for dem som trenger litt ekstra hjelp og støtte, og for publikum, som får mange gode tilbud her, sa Darius Tankeliun om det han og hans medarbeidere fikk høre.

Geir Moen viste rundt i alle aktivitetene, og fortalte om de ulike prosjektene. Kafeen er unik, og blir svært mye brukt av befolkningen, så også denne flotte formiddagen:

– Kafeen går med overskudd. Ikke mye, men det er ikke meningen heller. Samtidig gjør de ansatte en viktig jobb, sa Moen.

– Vi ser her at det er satt opp gode mål for virksomheten for hele Promenaden, folk får bedre kompetanse som også kan hjelpe dem videre. Dette er viktige erfaringer vi tar med oss hjem til vårt arbeid i Litauen, sa Tankeliun.

Artikkeltags