Presser på for politistasjonen

PRESSER PÅ: Ordfører Kamilla Thue vil ha fortgang i arbeidet med politistasjon på grensen. FOTO: JENS HAUGEN

PRESSER PÅ: Ordfører Kamilla Thue vil ha fortgang i arbeidet med politistasjon på grensen. FOTO: JENS HAUGEN

EIDSKOG: De fikk fem millioner kroner til planleggingen av ny grensepolitistasjon. Nå presser ordfører og varaordfører på for å få fortgang i byggeplanene.

DEL

- Svensk politi har allerede fattet de nødvendige vedtak om økt samarbeid over grensen, og venter nå på at norsk politi skal gjøre det samme med hensyn til investering og drift av en grensepolitistasjon, skriver Kamilla Thue og Per Stenslet i et brev til politidirektør Benedicte Bjørnland, og krever å få fortgang i planene om en felles politistasjon med Sverige.

Det var gjennom revidert nasjonalbudsjett for en måned siden at Stortinget bevilget fem millioner kroner til planleggingen av en ny felles norsk-svensk politistasjon i Morokulien.

- Vi har tidligere etterlyst informasjon og samarbeid med politidirektoratet, slik at Eidskog og Eda kommuner kan komme i gang med planleggingen, og vi sendte i februar en henvendelse til Politidirektoratet, som vi ikke har fått svar på. Eidskog og Eda står klare til å begynne dette arbeidet umiddelbart, skriver Kamilla Thue og Per Stenslet, og forventer at direktoratet raskt tar kontakt med Eidskog kommune.

- For oss er det helt avgjørende at dette blir et reelt tjenestested med innhold og tilstedeværelse for politiet, og ikke et "tomt" tjenestested uten innhold og politikraft, skriver Thue og Stenslet.

Artikkeltags