Du ser henne på God Morgen Norge rett som det er og du hører den brede dialekta hennes. Det er Camilla Botilsrud Sagen sin identitet, og den holder hun på. Mer enn noen sinne.

29-åringen kombinerer en hektisk TV-hverdag med å bo hjemme i Grue, og enn så lenge fungerer det utmerket.

– Jeg bodde i Oslo, men flyttet hjem til mamma og pappa i 2018 da leiligheten ble solgt. Skulle egentlig bo der bare ei kort tid, men etter ett og et halvt år, skjønte jeg at det er her jeg trives. Så i august i fjor tenkte jeg at jeg måtte finne noe eget og kjøpte meg hus på Vollermoen. Det beste av alt er at bestevenninna mi, Silje Sofie Karlsson Brattås bor bare to hus bortenfor. Og jeg har verdens triveligste naboer som passer på meg, sier Camilla B. Sagen entusiastisk når hun får snakke fritt om hjemplassen sin.

(Saken fortsetter etter bildet)

Flere flyttet etter

– Vi er en del av 92-kullet som har flyttet hjem. Hanne Mari Eriksen og Ingrid Sveen var først av oss som flyttet tilbake, mens vi andre hadde behov for å bo innafær. Men vi så jo at de hadde det så fint, sier Camilla B. Sagen, som er glad for at hun har bodd i Grue nå med hjemmekontor.

– Er nok en del som er misunnelig når de ser den plassen vi har, mens de selv sitter på hjemmekontor i en liten leilighet til flere millioner, ler Sagen, som er glad i både friluft og jakt. Disse interessene for hun holdt i live ute på bygda.

– Men nå bor du jo på et boligfelt?

– Ja, dette ble reint urbant det. Men jeg har ikke odel på Botilsrud. Og det føles så trygt å bo der. Jeg prater med naboene ved postkassa. Da jeg hadde problemer med ei dør, løp jeg over til Svein Erik Mellem og fikk lånt en skrutrekker. Da jeg var borte og det blåste, var Kai Ove Haraldsen og bant fast parasollen min. Jeg har trivelige naboer på alle kanter av meg, sier Sagen.

En å dele livet med

– Nå er jeg 29 år, å bo alene på en gård eller langt til skogs, fristet ikke like mye kontra å spasere over til Silje Sofie. Hun har to unger, som er mine gullklumper, og jeg er så glad for at jeg får ta del i deres oppvekst. Selv om jeg prater til hunden min som om den er en unge, ler Sagen, og synes det går helt greit å kombinere arbeid i Oslo og bo i Grue.

Arbeidsdagen starter hun gjerne på toget, og hun er mye utegående reporter i Innlandet. Da er hunden Basse med i bilen, for han synes det er helt supert å være med i bilen og treffe nye folk. Men det ble litt mye piping da matmor lagde den siste reportasjen på det tamme rådyret Bambi i Svullrya. Da slo jaktinnstinktet til hos Basse.

I tillegg stepper Camilla inn som vert på God Morgen Norge så fort sjansen byr seg. Nå vikarierer hun for Peter Bubresko, som er i Nyhetskanalen for øyeblikket. Før det vikarierte hun for Vår Staude da hun var med på 71 grader nord.

– Jeg nyter å være i Grue, så jeg få ta ting som det kommer, både med tanke på arbeid og at det dukker opp en å dele livet og stifte familie med, sier Botilsrud Sagen.

(Saken fortsetter etter faktaboksen)

FAKTA

Denne artikkelen er en del av #treffes!

  • #treffes er en digital uke om mulighetene i regionen vår.
  • Les artikler og se filmer om livet som leves her, folk som har flyttet hjem, møteplasser, spennende jobber og om framtidsutsiktene.

Du finner alle historiene på glomdalen.no/treffes

#treffes er et samarbeid mellom Glåmdalen, kommunene og næringslivet i Kongsvingerregionen.

«Åkken» og «hæffar»

Hun fikk seerne til å sette kaffen i vrangstrupen da hun entret tv-studio og pratet kav solung, og brukte spørreordene «hærte», «hærti», «åkken» og «hæffar». Responsen lot ikke vente på seg, så Camilla er glad hun fikk støtte både fra kollegene, venner, store deler av Distrikts-Norge og tv-kanalen. Dialekt er helt greit, og Camilla selv preker breiere enn hun noen sinne har gjort.

– Dette er identiteten min. Jeg er tryggere på meg selv nå enn som 20-åring da folk kom med kommentarer. Jeg leser heller ikke kommentarfeltene om dialekta mi, men erfarer at det har roet seg. Jeg får ofte høre at folk spør etter ho med dialekta, og jeg synes det er fint at dette er blitt mitt varemerke, sier Camilla Botilsrud Sagen.

Hun anbefaler absolutt andre å prøve hjembygda hennes, og mener det går fint an å pendle. Det handler om innstilling.

– Å komme til en rolig plass etter arbeidsuka, puste inn frisk luft, gå alene i skogen, møte på rådyr, det er helt supert. Når jeg går forbi Gruehallen, tar jeg et magadrag og kan nærmest kjenne lukta fra hallen. Det minner meg om den gode oppveksten og de gode opplevelsene fra idretten og håndballen i Grue, sier Camilla Botilsrud Sagen.