Gå til sidens hovedinnhold

Svarte ikke i Spørretimen

Artikkelen er over 5 år gammel

KONGSVINGER: Karin Andersen (SV), stilte spørsmål til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) om elektifisering av Røros- og Solørbanen men fikk ikke svar.

– Jeg tok opp behovet for å få i gang planleggingen av strøm på Røros og Solør banen slik som et flertall, bortsett fra Frp, har sluttet seg til, sier Andersen.

– Skal klimautslipp i transport ned må gods over på bane og det må lange, sammenhengende strekninger til. Strøm på de to banene gir dobbeltspor mellom Midt-Norge og Østlandet. Med en terminal på Kongsvinger kan det godset som ikke skal inn til Oslo unngå å belaste Alnabruterminalen. Stortinget har sagt ja, men Solvik-Olsen sier de mangler ferdigplanlagte prosjekt. Da må dette være noe av det viktigste å få i gang. Dessverre svarte ikke samferdselsministeren på spørsmålet. Det er illevarslende, nettopp fordi FRP var mot dette i 2013. Jeg vil ta det opp skriftlig. Vi kan ikke godta at han vrir seg unna og ikke følger opp det flertallet i Stortinget har sagt skal i gang, sier Karin Andersen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.