På høy tid med unisex-toaletter

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Unødvendig skille.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Alle skal med» er et kjent og kjært ordtak AUF og Arbeiderpartiet har kjempet for i alle år. LHBT – samfunnet er intet unntak til dette, men dessverre ser vi at transepersoner faller utenfor betegnelsen på mange områder.

Et eksempel vil være på offentlige toaletter.

I dag er offentlige toaletter delt i kvinne- og menn-avdelinger. Har du noensinne spurt deg selv hvordan en person som ikke definerer seg selv som sitt eget kjønn føler det? Eller en person som ikke definerer seg som noen av dem føler seg?

Andre grunner til å innføre unisex toaletter vil være at det blir enklere for begge foreldrene å delta i barnestell. Ved å innføre slike toaletter vil renhold og privatliv selvfølgelig være et fokusområde, så det vil ikke være et problem.

I 2015 skal det ikke være nødvendig å stå innenfor en slik utfordring når det enkelt kan løses med flere universelt utformede unisex toaletter.

Det er på full tid å innføre unisex-toaletter i offentlige og private bygg nå!

Ved å innføre slike toaletter vil renhold og privatliv selvfølgelig være et fokusområde, så det vil ikke være et problem.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken