Valgt til første leder i Innlandet Høyre

HISTORISK: Lise Berger Svenkerud ble lørdag valgt til den første lederen av det nye Innlandet Høyre. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

HISTORISK: Lise Berger Svenkerud ble lørdag valgt til den første lederen av det nye Innlandet Høyre. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 2 år gammel

Lise Berger Svenkerud fra Våler ble lørdag valgt til den aller første lederen i det nye Innlandet Høyre.

DEL

Lørdag formiddag var Hedmark Høyre og Oppland Høyre samlet til felles dyst i Øyer i Oppland. Det ble raskt vedtatt at de to fylkeslagene skal slås sammen, og at navnet på det sammenslåtte fylkeslaget blir Innlandet Høyre.

Ingen strid om ledervervet

Det var ingen strid om ledervervet. Lise Berger Svenkerud ble varmt anbefalt av valgkomiteens leder Audun Blegen, og hun ble valgt til leder av Innlandet Høyre med akklamasjon.

– Nå er det to lag som skal forenes. Jeg regner med at ledervervet i Innlandet Høyre blir nokså likt ledervervet i Hedmark Høyre, men jeg regner med mer reisetid. Jeg trenger å bli bedre kjent med Oppland, sier Berger Svenkerud, som ikke legger skjul på at hun gjerne hadde sett at det sammenslåtte fylket hadde fått navnet Opplandene, som en gest til historien.

Her er Kristian Tonning Riises hilsen til årsmøtet i Hedmark Høyre: – Den siste tiden har vært en stor påkjenning 

Sånn gikk det ikke. Det ble Innlandet fylkeskommune, og nå Innlandet Høyre.

Først ut

Fylkeslagene i flere andre partier planlegger også å slå seg sammen, men Høyre var altså først ut.

Det nye fylkeslaget har snaut 2.000 medlemmer, rundt 950 i Hedmark og 975 i Oppland.

Leder Lise Berger Svenkerud får med seg Magnhild Huseby Bolstad fra Sør-Aurdal som 1. nestleder og Kai Ove Berg fra Ringsaker som 2. nestleder. Styret består ellers av Tove Beate Skjolddal Karlsen fra Østre Toten, Anders Nyhuus fra Trysil og Hanne Velure fra Lesja. Anne Mette Øvrum fra Sør-Odal er leder av Kvinneforum.

Utestengt fra Ringsaker Høyre, stilte på årsmøtet i Hedmark Høyre 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.