(Romerikes Blad) Politiet på Romerike har startet full etterforskning av en voldtekt på Jessheim. Overfallsvoldtekten skal ha skjedd på Flatavegen ved Nordlandia Romsaas barnehage i Jessheim sentrum like før midnatt lørdag.

Gjennom søndagen har politiet brukt store ressurser på å etterforske saken.

– Saken har høy prioritet. Vi har gjennom dagen gjort en rekke etterforskningsskritt, sa politiadvokat Thor Larsen i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Saken er nå overtatt av Fellesenheten for etterforskning og etterretning, seksuelle overgrep.

Går ut med beskrivelse

Politiet går ut med følgende beskrivelse av den angivelige gjerningsmannen:

  • Hvit i huden, kort hår.
  • Mørk vindjakke – blå eller svart – og gulbrune eller beige bukser.
  • Uviss alder.

Samtidig ønsker politiet å komme i kontakt med vitner som oppholdt seg i Jessheim sentrum ved midnatt. De ønsker særlig å komme i kontakt med en mann som luftet hunden sin i Flatavegen i det aktuelle tidsrommet, og en kvinne som var på vei bort fra området i retning utestedet Gulating.

– Vi har informasjon om at disse personene har vært i området og dermed kan ha sett noe. Det er ofte man ikke vet at man sitter på noe interessant, før de snakker med politiet, sier Larsen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Ønsker hjelp

Politiet brukte helikopter i søket etter den angivelig gjerningspersonen natt til søndag, uten at søket førte frem.

– Vi forsøker å skaffe mest mulig informasjon i saken. Det er derfor vi går ut med mer beskrivelse av vitner, tid og sted. Vi ønsker hjelp fra publikum og spesielt disse vitnene som vi tror har vært i området og kan ha sett noe, sier politiadvokaten.

Politiet ønsker tips på telefon 48 88 67 01.