Gå til sidens hovedinnhold

Politiet etterforsker alvorlige trusler mot politiadvokat – fire hedmarkinger siktet

Artikkelen er over 2 år gammel

Innlandet politidistrikt etterforsker nå en sak som omfatter bedrageri i millionklassen, narkotikavirksomhet og trusler mot politiet.

Ifølge NRK sitter fire personer fra Hedmark varetektsfengslet siktet for bedrageri og trusler. Alle fire er fengslet med full isolasjon og har sittet flere uker i varetekt.

– Politiet har siden november etterforsket flere personer for grove bedragerier og narkotikavirksomhet. Det er pågrepet og varetektsfengslet flere personer i disse sakene, sier politiadvokat Julie Dalsveen til NRK.

I løpet av fjoråret skal disse personene har lurt en rekke banker til å innvilge lån og kreditt ved å oppgi uriktige opplysninger om egen inntekt og utgifter. De skal ha søkt om lån via nettsøknader.

Politiet mistenker at de siktede er involvert i flere typer kriminalitet. En konkret sak politiet etterforsker er trusler mot en politiadvokat i Innlandet politidistrikt, sier Dalsveen.

Hun forteller videre at det er en krevende sak å etterforske, og at den krever spesialkompetanse innen særlig revisor- og datakriminalitet.

– Sakene dreier seg om store beløp uten at vi nå kan gå nærmere inn på beløpenes størrelse. Bedrageriene er grove og er begått overfor banker og kredittinstitusjoner, forteller hun.

Politiadvokaten forteller at de ikke ønsker å gå nærmere inn på sakene av hensyn til faren for bevisforspillelse, og flere av de siktede skal være fengslet med denne begrunnelsen. De utelukker heller ikke flere pågripelser i saken.

Tre av de siktede er i 20 årene, en i 40-årene. Alle er fra Hedmark, og ifølge Hamar Arbeiderblad er nettverket tilknyttet Hamar-området.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.