Gå til sidens hovedinnhold

Politiet bevæpnes 17. mai i Hedmark

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet i Hedmark og Oppland vil være bevæpnet under 17. mai-feiringen i Innlandet. – Vi følger operasjonsordren fra Politidirektoratet, men det er ingen grunn til ikke å feire nasjonaldagen som normalt, sier stabssjef i Innlandet Politidistrikt, Pål Erik Teigen.

I Innlandet vil det bli arrangert mer enn 100 tog 17. mai. Politiet vil være bevæpnet til stede ved mange av arrangementene, men har ikke ressurser til å være overalt.

Synlig til stede

– Uansett vil vi være synlig til stede mange steder – ikke bare i byene. Vi ønsker å spre vår tilstedeværelse over store deler av Innlandet, opplyser Pål Erik Teigen.

Han ønsker ikke å si hvor mange tjenestekvinner og – menn som vil være på jobb 17. mai.

Bakgrunnen for bevæpningen er ordren om bevæpning som er sendt til alle politidistriktene fra Politidirektoratet.

– Trusselnivået er lavt, men Politidirektoratet understreker viktigheten av å kunne respondere raskt ved en eventuell terrorhandling. Politiet ønsker å være raskt til stede for å avverge en eventuell alvorlig hendelse og minske et mulig skadeomfang, sier Teigen.

Symboltung dag

Han minner om at 17. mai er en nasjonal festdag der store og små feirer sammen og at mange samles på en så symboltung dag.

– Selv om politiet er bevæpnet er det viktig at folk ikke blir redde, men feirer dagen som normalt. God beredskap er viktig for å hindre mulig alvorlige hendelser i Innlandet, sier Pål Erik Teigen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.