Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt i koma etter sykkelulykken

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: NTG-eleven ligger i kunstig koma.

16-åringen fra Kristiansand som ble hardt skadet i sykkelulykken fredag morgen ligger søndag morgen fortsatt i kunstig koma, skriver Fædrelandsvennen.

Oslo Universitetssykehus Ullevål sier til avisen er skadene fortsatt uavklart.

Hentet med luftambulanse

Skolen er preget etter at en elev ble fløyet til Ullevål sykehus etter en sykkelulykke fredag morgen.

Politiet fikk melding om ulykken 08.48 fredag morgen. To syklister, begge 16 år, hadde krasjet i hverandre i krysset mellom Vestre Solørveg og Bruvegen på Brandval.

Den ene gutten pådro seg en alvorlig hodeskade og ble fløyet fra stedet med luftambulanse. Den andre ble kjørt til Kongsvinger sykehus for sjekk, men kom bra ulykken med lettere skader.

– Det er snakk om elever ved NTG. De ønsket hjelp fra kriseteam og i den sammenheng har Kongsvinger kommune hjulpet til med nettopp det, sa vaktleder i Innlandet politidistrikt, Arne Nordvik.

Preget skoledag

Daglig leder ved NTG Kongsvinger, Åge Steen, og resten av skolen er rystet etter ulykken. Skoledagen går så normalt som mulig for alle bortsett fra elevene ved sykkellinja.

Steen forteller at de er tydelig preget ettersom de fleste var midt oppe i ulykken selv. De har vært samlet hele dagen og fått pratet både med hverandre og kriseteamet fra kommunen.

– Det er ingen hyggelig, men en tung dag for NTG, sier Steen.

Venter i spenning

– Vi holder jo til i idrettsverdnen hvor man må regne med skader, men dette her er selvsagt ikke noe vi verken regner med eller liker, sier Steen.

Klokken 13 fredag ettermiddag visste ikke Steen og de andre ved skolen noe mer om nettopp skaden. Steen kunne dermed ikke bekrefte annet enn at det dreide seg om hodet.

Han har jobbet ved skolen i ti år, og har aldri opplevd noe lignende til tross for hundrevis av sykkelturer langs Vestre Solørveg.

Den skadde eleven er fra Kristiansand.

Glåmdalen var i kontakt med medievakta ved Oslo universitetssykehus rett før klokka 17.30 fredag ettermiddag.

– Tilstanden er uavklart. Vi kan ikke si noe om utfallet, opplyser Knut Albert Solem.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.