Gå til sidens hovedinnhold

Mann og hund gjennom isen

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: En mann og hunden hans ble berget fra å drukne da de gikk gjennom isen på Opptjennet ved Speismark. Mannen var under flere ganger, og det var andre turgåere som hjalp konen å få ham opp av vannet

Det ble dramatisk da et par gikk tur med hunden på Opptjennet ved Tjernsli, i området rundt Speismark søndag ettermiddag.

Mannen og hunden gikk gjennom isen, og kvinnen fikk hjelp av andre turgåere som var i nærheten til å redde mannen opp fra det iskalde tjernet.

Da politiet fikk melding om at en mann og hunden hans hadde gått gjennom isen på Optjenn, fikk de også opplysninger om at de to i tjernet hadde vært under flere ganger.

Sea King redningshelikopter ble også rekvirert for å bistå i redningsaksjonen.

- Mannen var trygt på land da brannvesenet kom til stedet. Og det var folk fra brannvesenet som fikk reddet også hunden, sier Atle B. Von Obstfelder, vakthavende i Innlandet politidistrikt til Glåmdalen.

Han legger til at meldingene går ut på at begge er i god behold.

- Mannen som hadde vært i vannet en stund, var nedkjølt og ble tatt hånd om av helsevesen, sier Obstfelder.

Han understreker at isen er råtten nå, selv om det er vinterlig om dagen.

- Vi har hatt langvarige mildværsperioder, og det gjør at isen er farlig. Vi advarer sterkt mot å la seg friste, selv om isen ser fin ut.

 Tilogmed i Jotunheimen 1000 meter over havet advares det mot å ferdes på isen. Derfor er det best å holde seg unna også her i lavlandet, sier han.

Sea King kom aldri fram til Speismark før de to var berget på land, og kunne returnere til Rygge.

 

Kommentarer til denne saken