Presenterer sitt nye album hos Frelsesarmeen

NYTT ALBUM: Roy Lønhøiden har vært i Texas, USA og spilt inn et nytt album. Resultatet kan du høre på Williams kaffebar i Kongsvinger mandag kveld.

NYTT ALBUM: Roy Lønhøiden har vært i Texas, USA og spilt inn et nytt album. Resultatet kan du høre på Williams kaffebar i Kongsvinger mandag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

KONGSVINGER: Det blir konsert og platebad med Roy Lønhøiden på Williams kaffebar på mandag.

DEL

I forbindelse med at Roy Lønhøidens nye album «Du spør meg om sannhet» skal slippes den 17. april, tar Lønhøiden seg turen til Williams kaffebar førstkommende mandag for å holde konsert.

– Nærmest egen stue
 

At Lønhøiden velger å spille på Williams, er ingen tilfeldighet. Musikeren har opptrådt her tidligere, og liker seg meget godt.

– Alle som driver med musikk i mitt landskap har et sted de føler seg mer hjemme når de opptrer. Williams er blitt litt det for meg. Det blir det nærmeste jeg kommer å spille i min egen stue. I og med at det ikke blir noen større lanseringsturné med det første, så passet det fint å gjøre det der. Jeg har ikke spilt der siden 2012, og da jeg ble spurt om jeg ville komme tilbake, så ville jeg selvfølgelig det, sier Lønhøiden, og understreker at han liker det arbeidet Frelsesarmeen gjør, og synes det er fint å kunne støtte deres arbeid.

Musikeren har også på forskjellig vis tidligere bidratt som frivillig for Frelsesarmeen.

Innspilt i USA

Den nye plata er spilt inn i Texas, USA, og er ifølge Lønhøiden selv både lik og ulik hans tidligere album.

– Jeg tror at folk som kjenner musikken min fra før av, vil kunne kjenne igjen stilen min. Men den er samtidig musikalsk annerledes. Blant annet valgte jeg å reise lenger unna, til Texas i USA, for å spille den inn, med en ny produsent, som er en dyktig musiker og nær venn av meg. Jeg har også fått med meg mange flinke folk der borte til å spille på plata, og jeg mener selv at det er en veldig helstøpt og gjennomført produksjon av en innspilling. Man synes vel kanskje alltid at den siste plata er den beste man har gjort, men jeg mener altså det om denne, sier han.

Konsert og platebad

De som tar seg turen til Williams på mandag, vil få høre Lønhøiden spille sanger fra det nye albumet, samt at det vil bli et aldri så lite «platebad» etterpå. Der vil Hilde Dagfinnrud Valen hos Frelsesarmeen og Lønhøiden snakke litt om bakgrunnen for albumet, og hvordan plata kom til.

– Det hele vil vare rundt 1,5 time. Jeg håper at det blir noe som folk kan synes er interessant, sier Lønhøiden.

Konserten vil være gratis, men det vil være en kollekt til Frelsesarmeens inntekt.

Artikkeltags