– Jeg fikk det bekreftet tirsdag kveld. Det blir persontrafikk på Solørbanen 24. juni, når Kirkenær har sin store sankthansfeiring, forteller en strålende fornøyd Stein Amundsen i Grue Handels- og Næringsforum.

Det siste persontoget gikk på Solørbanen i 1994, og siden den gang har det vært tømmer og gods som har vært transportert der, med unntak av da Sommertoget kjørte gjennom distriktet i 2017. Kongeparet kjørte også med tog på Solørbanen etter storflommen i 1995.

– Jeg har arbeidet lenge for å få passasjertog på Solørbanen i forbindelse med sankthansfeiringen vår, og endelig har vi klart det. Det blir tog både fra Kongsvinger til Kirkenær, fra Kirkenær til Flisa og opp til Elverum. Vi planlegger noen pakketurer, slik at folk kommer seg tilbake til Kirkenær igjen. Det blir to passasjervogner og ei restaurantvogn, så det blir kaffe og vaffel på Solørbanen også, sier Stein Amundsen.

Han forteller at det blir lignende tog som gikk på Solørbanen den tiden Trondheimstoget gikk gjennom distriktet.

– Vi håper selvsagt at dette er et tilbud som vil slå godt an, og at dette gjør at enda flere kommer til Kirkenær og deltar på midtsommerfeiringen vår, sier Amundsen.

Han forteller at mye av programmet begynner å bli klart til helgen 23. og 24. juni. Det blir et forrykende danseshow med Jump, det blir Matgate, salgsstand, boder, musikk og underholdning selv om det store teltet altså uteblir. Danseshowet med dansegruppa Jump er deres siste oppvisning før de reiser til Amerika og VM.

– Det blir ikke fest i sentrum i vår regi i år. Vi har gjort en avtale med Rachid på Midt i Gata slik at han kan samarbeide med Gruetunet fredag og lørdag kveld. Men vi klarer å finne på mye bra i sentrum likevel. Det blir også veteranbiler i Kirkenær Classic Motorshow, der det er åpent for de fleste kjøretøy. Vi er i gang med å få til et bra program i år også, men alt er ikke helt spikret, sier Stein Amundsen.