Nivået og tempoet er høyt når Ronja G. Fjeld og de andre danserne inntar gulvet. Men bak enhver suksess ligger mye trening.

– Jeg trener omtrent hver eneste dag, vi har faste treninger på mandag, tirsdag, og torsdag, pluss at jeg har egentrening i studio på fredager. I helgene bruker det å være konkurranser eller workshoper som jeg deltar på, forteller Ronja som har danset siden hun var 11.

Dansen Ronja driver med kalles Freestyle, dette er en dansegren med høy fart, krevende akrobatiske triks, glitter og glamour.

 For å kunne danse på et like høyt nivå som Ronja må du gjennom ulike klasser, der man får poeng og etter hvert kvalifiserer seg til klassen over. Man starter i en klasse kalt rekrutt og jobber seg oppover mot en klasse kalt elite.

– Det jeg liker best med freestyle er at det er en hard sport, mange utfordringer og nye utfordringer i de nye klassene – og at målet hele tiden er å bli bedre.

Ronja var veldig klar på sitt svar da vi spurte henne om dansing var noe hun senere kunne tenke seg å ha som en jobb.

– Ja, det er det!

Når man har kommet like langt som Ronja er enhver prestasjon, en prestasjon man bør være stolt over, men det er selvfølgelig noen som betyr mer enn andre.

– Jeg har vunnet Norgesmesterskapet i Freestyle og deltatt på verdenscup i disco, der jeg kom på plass nummer 11 av 125 dansere. I sommer var jeg også i Sverige og deltok på EM der.

– Hva er din største frykt?

– Min største frykt er å bli skadet og ikke få danse på en stund.

– Beskriv deg selv med tre ord.

– Jeg liker ikke å gi opp, jeg elsker å trene og ikke minst, jeg elsker dans!

– Hva er din favoritt eiendel?

–Min favoritt eiendel er iPaden min.

– Hva hadde du gjort om du hadde hatt en tidsmaskin?

–Da ville jeg har spolt tilbake i tiden, blitt liten igjen.

– Heis eller trapp?

–Trapp.

– Hvis du skulle vært et dyr, hvilket ville du vært?

–En hund.