Utested for 18-åringer

FESTSTEMTE: Lasse Skyrud (fra venstre), Arild Håland, Andreas Skjæret og Matias Hynne inviterer til fest for alle over 18 år på Telegrafen den 29. juni. bilder: Mats Brustad

FESTSTEMTE: Lasse Skyrud (fra venstre), Arild Håland, Andreas Skjæret og Matias Hynne inviterer til fest for alle over 18 år på Telegrafen den 29. juni. bilder: Mats Brustad

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fire Kongsvinger-karer har sett seg lei på det dårlige utelivstilbudet for byens 18-åringer og tar saken i egne hender. SI DIN MENING!

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Etter nedleggelsen av Shark har Kongsvinger manglet et utested med 18 års aldersgrense. Det vil fire Kongsvingergutter gjøre noe med.

Ideen bak en 18-årsfest på Telegrafen 29. juni kom da de fire kompisene satt på Bastian etter en vellykket skoleavslutning. I likhet med mange andre ungdommer så de seg lei det manglende utelivstilbudet for 18-åringer, særlig etter at Shark stengte dørene.

De bestemte seg dermed for å arrangere en egen fest i samarbeid med Magnus Hamre, eier av Telegrafen. Arild Håland forteller at det i utgangspunktet kun er snakk om en fest, men utelukker heller ikke gjentakelse hvis festen 29. juni blir en suksess, noe de alle tror på.

– Vi har fått god respons fra kjente og vi vet allerede at mange fra nærmiljøet kommer. Stemningen ligger der. Det handler kun om å få folket ut, sier Matias Hynne.

Guttene var tidlig i gang med å markedsføre festen, og de forteller at det er gått med mye tid til dette.

Viktig markedsføring

– Nøkkelen til suksess er god – og ikke minst gjennomtenkt – markedsføring, mener Arild Håland

Matias Hynne, som er grafikeren i gjengen, har produsert en plakat som de både har delt på nett og hengt opp rundt i byen. De mener dette er en litt annerledes måte å markedsføre seg på, i motsetning til mange andre arrangementer som blant annet inviterer folk på Facebook. I tillegg er det første gang det arrangeres fest med 18 års aldersgrense på Telegrafen.

– Dette tror jeg i seg selv vil trekke folk, forteller Andreas Skjæret.

Åpent for alle

Festen er åpen for all ungdom over 18 år, og det vil være gratis inngang før 23.00. For dem som tar turen etter 23.00, koster inngangsbilletten 50 kroner. Guttene slår fast at de ikke kommer til å tjene penger på arrangementet, men at de har tatt dette initiativet for å glede folket, samt for å dra i gang et miljø for de over 18 år i Kongsvinger.

De vil også bidra for at Kongsvinger skal bli mer attraktivt for ungdom, og gutta mener det er viktig at ungdommen kommer seg ut, koser seg og blir kjent med nye folk.

– Kongsvinger-ungdommen er ikke dårlige til å gå ut, men mulighetene har ikke vært særlig til stede for dem som er 18 år, legger Matias Hynne til.

Med DJ Arild på plass vil de skape god stemning på dansegulvet.

– Festen vår vil foregå i andre etasje, mens de faste gjestene sikkert er på plass nede. Dette må jo bli god stemning, forteller Lasse Skyrud.

Artikkeltags