– Jeg tenker ofte på hvordan arbeidsforholdene klærne jeg kjøper er laget under og de er helt grusomme.

Kleskjedene har fått kritikk for å behandle arbeiderne dårlig, som et eksempel på en slik kleskjede nevner hun H & M. Kleskjeden har milliarder i overskudd, men likevel sulter flere av arbeiderne deres.

– Jeg skal ikke bare ta H & M for dette, for det er mange andre kleskjeder som gjør dette og, men det er synd at det skal være sånn bare på grunn av billigere arbeidskraft, mener hun.

Tidligere i år lagde Aftenposten en serie angående dette temaet. Serien fikk navnet «Sweatshop» og har skapt store debatter. Åstorp Heggeriset anbefaler å sjekke ut serien, og forteller at mye av sannheten kommer fram.

– Anniken Jørgensen, som var endel av serien Sweatshop, er en jeg ser veldig opp til når det gjelder denne saken og det med å engasjere seg. Hun var nede i Kambodsja og så dette med sine egne øyne. Hun er bare 18 år, og hun har gått hardt imot H & M. Er det virkelig en jente som skal få skryt, så er det henne, sier Åstorp Heggeriset.

Selv om hun har sett mange unge bry seg i denne saken og at flere kleskjeder allerede har fått mye kritikk, håper Åstorp Heggeriset at vi kan bli enda mer bevisste før vi kjøper et plagg.

– Forbrukerne har et ansvar for at produktene er produsert på riktig etisk måte, men det er vanskelig å få en stopp på dette problemet. Det eneste jeg ønsker er at arbeiderne skal få mer lønn så de slipper å sulte og jobbe til de kollapser. Det er ikke riktig at det skal være sånn og det vet vi alle, avslutter hun.

– Hva er din største frykt?

– Min største frykt er å miste en av mine nære.

– Beskriv deg selv med tre ord.

– Omtenksom, lojal og hyggelig

– Hva er din favoritteiendel?

– Designervesken min.

– Hva hadde du gjort hvis du hadde fått tilgang til en tidsmaskin?

– Da hadde jeg reist tilbake i tid og rettet opp i alle de dumme valgene jeg har tatt.

– Heis eller trapp?

– Trapp

– Hvis du skulle vært et dyr hva ville du vært?

– Helt klart en tiger!