Rumpenazisten

llustrasjon: Turi Marte Brandt Ånerud

llustrasjon: Turi Marte Brandt Ånerud

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det har over lengre tid vært angrep på spillindustrien av moderne feminister som skvaldrer i veg om hvordan spill er diskriminerende mot kvinner fordi det ikke er nok kvinnelige protagonister, de kvinnelige spillfigurene har for sexy antrekk eller noe annet tåpelig. I januar la feministen Anita Sarkeesian ut en video på YouTube hvor hun forteller om hvordan kvinnelige spillefigurers rumper blir eksponert mer en menns. Anita mener at spillindustrien legger enormt fokus på kvinnelige karakterers rumper, mens de går til nesten absurde lengder for å unngå oppmerksomhet til mannlige karakterers rumper.

Jeg er ikke uenig i at kvinner i spill har fine rumper. Se rundt deg, og det er mange kvinner som har fine rumper, så jeg synes ikke dette er rart, men Anita forteller at dette er kjønnsdiskriminerende fordi hun mener det seksuliserer og objektiviserer kvinnelige karakterer. Hun bruker Lara Croft fra Tomb Raider som eksempe. Lara Croft sin karakter er en av de som har fått redusert størrelsen på bryst og rumpe gjennom tiden.

Jeg har spilt Tom Raider fra 2013, og jeg kan innrømme at de første minuttene antagelig gikk til rumpestirring. Men hovedfokuset gikk ikke på å se på rumpa hennes gjennom hele spillet, og neppe fremstår hun som et seksualisert objekt. Lara Croft er ei tøff, atletisk og intelligent jente som brenner for arkeologi og eventyr.

I videoen fortsetter hun å klage over hvordan hun ikke får se rumpa til Batman fordi kappen hans er i veien. Jeg antar at hun ikke la merke til de massive magemusklene hans. Man hører aldri klaging fra gutter om at mannlige spillekarakterene har massiv six-pack. Denne påstanden hennes om at spillprodusenter går til absurde lengder for å skjule mannlige spillekarakterers rumper er i seg selv absurd. Jeg vil nå ikke si at menns rumper kommer overdrevent godt frem i spill, men burde de det? Man skulle nesten tro at spillene er målrettet mot menn! Dessuten tar hun feil, i spillet Fallout 4 blir mannestompen representert på lik linje med kvinnens. Man kan selv velge hva slags bekledning man ønsker å ha.

Hvis kvinner eller menn for den saks skyld også, ønsker å se på rumpa til den mannlige karakteren i Fallout, så sier jeg bare god fornøyelse.

Artikkeltags