Noe av det mest vanligste vi ser omkring på nettet, i blader, i aviser og diverse andre medium, er terningkast. Det er egentlig noe så enkelt som én person som rangerer en hendelse, et antrekk, en film eller et musikkalbum. Dette har pågått i langsommelig tid, og vi er blitt vant til det, men er det egentlig så veldig sunt? Er det egentlig nødvendig?

Personlig, så leser jeg veldig sjelden anmeldelser og terningkast før jeg ser en film, eller skal utforske ny musikk. Det kommer av den enkle grunnen av at jeg ikke helt stoler på dem. Nå må dere ikke misforstå meg her, men jeg mener at hva som er bra eller ikke, er smak og behag. Jeg har tidligere skrevet at det ikke finnes noe som heter «dårlig musikksmak», fordi det nettopp er – smak og behag.

Dette kan også gjenspeiles i andre ting. Selv om klærne man ikke har på seg ikke er innen dagens mote, betyr ikke det at man bør slakte den som har på seg joggebukse kun av den grunn. Personen som har på seg antrekket har valgt det for en grunn, og det kan være at han synes det er fint, eller fordi det er behagelig. Det samme kan sies om sanger. Ikke alle sanger er 100 prosent perfekte med tanke på komposisjon, dynamisk oppbygning eller en god tekst, og det virker for noen anmeldere at hvis sangene ikke har det, så er den automatisk dårlig.

Jeg har mange eksempler på ting som er blitt rangert med terning som jeg rett og slett er blitt sjokkert over, fordi det er så urimelig og nesten dårlig gjort ovenfor vedkommende. Mange sier at det er et enormt stort press i dagens samfunn om å være best mulig. Hjelper da denne rangeringen noe særlig? Er dette framtida?

Har vi mennesker virkelig sunket ned på et så lavt nivå at alt skal rangeres etter et perfekt mønster? Jeg vil nesten si at vi mennesker har skjemt bort oss selv. Hvis det er en komedie som har fått dårlig terningkast, reiser ingen for å se den, fordi de tror den er dårlig. Spør du meg er lavt terningkast-komedier ofte de beste. Vi er rett og slett blitt avhengige av andre folks meninger. Så jeg mener at man bør bruke terningkast så lite som overhodet mulig. Det er rett og slett ikke sunt.