– Ettersom jeg hadde null erfaring og kunnskaper om sying av et sånt kostyme, så gikk det mye i leting på internett etter mønster og referanser. Har også fått litt hjelp med hvordan jeg skulle sy sammen de forskjellige delene, men ellers har jeg funnet ut og gjort alt selv.

Mari Elise har vært fascinert av pelsdrakter siden tidlig i 2011 da hun oppdaget blant annet cosplay og flere andre forskjellige subkulturer.

– Disse kostymene koster alt i fra fem til 30.000 kroner, og det var nok i det dyreste laget for meg. Uansett så hadde jeg lyst til å prøve å lage en, siden jeg aldri har lagd noe lignende før, og det virket som en morsom utfordring, forteller hun.

– Cosplay har for det meste fokus på japansk popkultur, hvor man kler seg ut som en figur fra enten anime, manga eller spill. Konseptet har mange likheter, men forskjellen er at her kler man seg ut som sin egenlagde karakter og gir den en personlighet.

– Hun er en australsk fårehund, og er ganske glad, energisk og tullete. Kan forsåvidt si at karakteren blir som et alter-ego, eller en annen versjon av meg selv.

– De fleste jeg har vist den fram eller har møtt på conventions syns den er imponerende og kul og ville veldig gjerne ta bilder og sånt sammen med meg. På den andre siden så har jeg også fått en del skeptiske blikk og antydninger til at folk syns det er veldig sært og merkelig det jeg driver med.

– Jeg kommer nok til å lage flere sånne kostymer i fremtiden, men akkurat nå går det for det meste i cosplay.

Hva er din største frykt?

– Å bli begravd levende.

Beskriv deg selv med tre ord.

– Kreativ, spontan, glad.

Hva er din favoritteiendel?

– Gitaren min.

– Hva ville du gjort om du fikk tilgang til en tidsmaskin?

– Ville dratt 1000 år tilbake og opplevd hvordan det var å leve da.

Heis eller trapp?

– Heis.

– Hvis du skulle vært et dyr, hvilket ville du valgt?

– Jeg ville vært en rev.