Hvor ofte har man ikke satt på musikk fra sin egen telefon i sammenkomster hos venner eller kjente, og får slengt «Åh, du har skikkelig dårlig musikksmak!» etter seg? Jeg har i hvert fall opplevd det. Det rare er at når de setter på musikken de liker, er det ofte at det er samme sjanger, eller noe lignende.

Men hva er egentlig «bra» og «dårlig» musikksmak? Finnes det egentlig felles betegnelse? Etter min mening så er musikksmak en personlig ting, som kan beskrive hvordan man er som person. Det kan nesten sammenlignes med at personen bør bytte personlighet fordi personene rundt ikke liker den personligheten som personen har. Nei, det blir for dumt. Musikken er og bør forbli et uttrykksmiddel!

Likevel er det mange som ikke forstår at dette er en personlig sak. Ofte, når en sang eller et album blir delt på sosiale nettverk som reklamasjon for artisten som nettopp har sluppet det, finner man en god del kommentarer som blant annet inneholder ordene «søppel», «møl» og «dårlig ræl». Seriøst? Liker du ikke musikken fra den artisten så ikke hør på det, da vel.

Man er nok veldig fornøyd med sin egen musikk. Blar jeg nedover listene mine på Spotify nikker jeg fornøyd over utvalget mitt. Stort sett består det av låter jeg kun hører på for å høre små deler som er helt perfekt, eller musikk jeg bruker når jeg konsentrerer meg. Musikk er en helt unik ting som er forskjellig fra person til person.

En annen ting jeg funderer på når man snakker om «bra» og «dårlig» musikksmak, så har jeg sett flere og flere musikkjournalister som skal anmelde et album sier «at dette var ikke noe for meg», og gir albumet dårlig terningkast. Hvis du vet at artisten du anmelder ikke er din smak, hvorfor skal du nesten krenke artisten med dårlig terningkast da? Få heller noen som liker rap til å anmelde albumet, selv om du er mer fan av rock.

Det er ingenting som heter «bra» og «dårlig» musikksmak. Alle har sin egen musikksmak. Liker du heavy metal, så hører på du heavy metal til politiet kommer på døra fordi naboen har klaget. Da bør du kanskje vurdere å skru ned litt. Det er ingen som skal bestemme hva du skal høre på!