– Jeg valgte linjen fordi jeg vil drive med hobbyen min sammen med andre som har like interesser. I tillegg kan det være vanskelig å finne nok tid og krefter til skating og snowboard ellers i dagliglivet. Det å gå et år på en folkehøyskole hvor jeg både kan fokusere på det jeg vil og samtidig bli kjent med nye mennesker virket spennende, forteller han.

En typisk skolehverdag består av å skate, stå på snowboard, turning, kondisjonstrening og å forebygge skader. Men det foregår også mange aktiviteter utenfor skoleområdet.

– Klassen på 13 elever er en veldig sammensveiset gjeng som heier på hverandre. Vi skal blant annet på en tre ukers tur til Marokko i vinter.

Bjørn Kristoffer mener folkehøyskole absolutt er å anbefale dersom man er motivert til å prøve nye ting.

– Her er det utfordringer tilpasset nivået man er på, om man så er nybegynner eller veteran. I tillegg til å være utfordrende og gøy, er det også et kjempesosialt år hvor alt man gjør foregår sammen med andre. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte denne linjen eller folehøyskole generelt!

Når spørsmålet om han kommer til å fortsette å stå på brett etter at skoleåret er ferdig, er Bjørn Kristoffer sikker i sin sak:

– Ja, det vil jeg. Jeg kommer til å fortsette med skateboard og snowboard så lenge kroppen er i stand til det!

Hva er din største frykt?

– Edderkopper

Beskriv deg selv med tre ord:

– Eventyrlysten, fornøyd og en smule rar.

Hva er din favoritt eiendel?

– For øyeblikket må det være skateboardet mitt.

Hva hadde du gjort om du hadde hatt en tidsmaskin?

– Jeg ville utfordret nysgjerrigheten så mye som mulig og mest sannsynlig ødelagt verden, sliksom skjer i filmer.

Heis eller trapp?

– Heis

Hvis du skulle vært et dyr, hvilket ville du vært?

– Et flygeekorn, lett!