– Jeg startet først å synge foran folk i 9. klasse. Da hadde vi musikktime på skolen og jeg ble nødt til å synge sammen med resten av klassen. Læreren min likte sangstemmen min, og spurte meg etter hvert om jeg ville synge på juleavslutningen i kirka sammen med en annen i klassen. Jeg var usikker, men bestemt meg til slutt for å være med på det, forteller Tosten.

– Det var spennende, samtidig som jeg var jeg veldig nervøs. Men det gikk veldig bra og jeg fikk mange gode tilbakemeldinger fra både lærere og elever. Det utviklet seg til at jeg begynte å synge samtidig som jeg spilte gitar. I sammenheng med kulturskolen i Odalen fikk jeg også mulighet til å opptre på Milepælen på konserter.

Han syntes det var så gøy at han bare måtte fortsette med musikken. Tosten spiller på noen konserter i året, som da er i sammenheng med kulturskolen.

– De årene jeg har drevet med sang og musikk, har jeg spilt på mange konserter i regi av kulturskolen. Jeg har spilt i kirken, på mindre arrangementer og bursdager. Det er veldig morsomt når folk kontakter deg og spør om man kan spille og synge på et arrangement. Da føler man virkelig at man driver med noe som folk liker, og det er jo gøy.

– Jeg har også deltatt i UKM en gang. Der kom jeg meg til fylkesmønstringen. Det var stor stas. Der blir man behandlet som en profesjonell og man får spille for en stor folkemengde. Her kan man gjøre hva man vil. Sang og gitar ble naturligvis mitt valg.

Målet mitt innen musikk er jo å bli så god som mulig, men per i dag ser det ut som musikken forblir en hobby. Musikkbransjen er vanskelig, og det er skummelt å satse på musikk. Men selvsagt, hvis sjanser byr seg så må jeg jo gripe den!

Beskriv deg selv med tre ord?

– Spenningssøkende, morsom og rotete.

Hva er din favoritteiendel?

– Det må være jakthunden min, Bajass.

Hva hadde du gjort om du hadde hatt en tidsmaskin?

– Dratt 300 år fram i tid for å se hvordan verden er da.

Heis eller trapp?

– Helt klart heis.

Hvis du skulle være et dyr, hvilket ville du vært?

– Jeg ville nok vært en type fugl, så jeg kunne fly!