Foran meg sitter en nervøs, liten fyr og stirrer ned i bakken. Dette er alt jeg får lov til å skrive, for han har fått streng beskjed av sjefen sin om hva, og hvor mye, som får lov til å bli sagt om hver ting.

– Jeg beklager for dette, men det er for sikkerhets skyld. Bare å få til dette intervjuet tok lang tid.

Julenissens små hjelpere, som kjent fra filmer, tegneserier og bøker, er de små skapningene som hjelper selveste Julenissen i den stressende juletida, med å lage, pakke inn, og sende julegaver til aller barna i verden.

– Juletida er definitivt den mest stressende, men samtidig den koseligste, tida på året, sier den lille hjelperen. I begynnelsen av desember er det full kaos for posten på Nordpolen, da det er da alle ønskelistene som alle barna i hele verden har skrevet, kommer frem til Julenissen.

– Så klart, det er noen som er litt seine med å skrive, som kommer litt seinere, men hør på Posten og send all juleposten før 17. desember, så får Nissen den.

Resten av desember bruker de på å analysere hva barna ønsker seg og programmerer gavemaskinene sine etter det. Men det er dessverre ikke alle som får ønskene sine oppfylt.

– Vi har dessverre ikke kapasitet til å gi alle det alle ønsker seg, det er for krevende for oss. Skulle ønske vi kunne det, men det har vi dessverre ikke mulighet for.

– Hva er din største frykt?

– Min største frykt er ikke å klare og levere gavene til alle barna før jul.

– Beskriv deg selv med tre ord.

– Arbeidsom, blid og liten.

– Hva er din favoritteiendel?

– Det må nok være leketøymaskinen min.

– Hva hadde du gjort om du hadde hatt tilgang til en tidsmaskin?

– Da hadde jeg, hvert år når desember er ferdig, reist frem i tid til 1. desember, for jeg synes juletida er den beste tida i året.

– Heis eller trapp?

– Å ta heisen er nok det morsomste.

– Hvis du skulle vært et dyr, hvilket ville du ha vært?

– Da ville jeg vært et av nissens reinsdyr. Definitivt!