Allerede i femårsalderen begynte Marthe å spille fotball. Hun begynte, den så langt, suksessfulle fotballkarrieren i Galterud IF.

– Da jeg var liten, var jeg alltid ute på plenen og spilte fotball med broren min. Jeg sto ofte og sparket ball inne i stua og jeg har trent en del sammen med pappa, sier Marthe.

– Siden november har jeg trent minst tre fotballøkter i uka og fire økter med styrke, når det har latt seg gjøre. Enkelte uker har jeg vært oppe i 25 treningstimer i uka, forteller Marthe ivrig.

– For å bli tatt ut på de yngre landslagene er det ingen tvil om at du må ha talent, du må også trene mye, for hele tiden kunne holde deg på nivå med konkurrentene. Man må også være målbevist. Det er viktig at man vet hva man er god på og hva man må trene mer på, sier Marthe Haugen Taugbøl.

– Juniorlagene blir endret ganske ofte. Har man vært med en gang, er man ikke sikret en gang til. Man må være med på samlinger og prøve å bli lagt merke til. Gjør du det bra her, er ikke veien til landslaget veldig lang, sier Marthe.

– Målet må jo være å bli best. Jeg har et mål om å spille på A-landslaget og leve av fotballen i USA.

– Det beste minnet jeg har med fotballen, er min først landskamp i høst, da vi var i Polen og spilte kamp mot de polske jentene. Dette var utrolig gøy og definitivt noe jeg kommer til å huske lenge, forteller Marthe Haugen Taugbøl.

Hva er din største frykt?

– Gå tom for strøm på mobilen.

Beskriv deg selv med 3 ord:

– Målbevisst, sta og selvstendig.

Hva er din favoritteiendel?

– Mobilen min.

Hva hadde du gjort om du fikk tilgang på en tidsmaskin?

– Jeg hadde dratt frem i tid for å se om jeg hadde lykkes med målene mine.

Heis eller trapp?

– Heis.

Om du kunne vært et dyr, hvilket ville du vært?

– Jeg ville vært en hund, fordi da kan folk klappe meg hele tiden.

FAKTA: Marthe H. Taugbøl

Alder: 16 år

Bosted: Kongsvinger

Likt Pepper på Facebook? Nei